Hola, sóc Alican, cineasta voluntari. Després de dedicar 9 anys de la meva vida a la indústria del cinema, vaig decidir sol·licitar participar en un projecte de Servei Voluntari Europeu dedicat a realitzar vídeos i, afortunadament, vaig ser seleccionat per la Fundació Catalunya Voluntària per venir a Barcelona i realitzar el meu projecte ” videos participatius- eina pel voluntariat de les persones joves “, d’això ara fa ja 5 mesos. Quan només em queda un mes de la meva aventura a Barcelona, abans de tornar a Turquia el proper gener, és el moment de recordar alguns dels èxits del meu projecte: al dia d’avui he gravat i editat 4 vídeos, dedicats a 4 dels esdeveniments principals de la FCV i del meu SVE durant aquest temps: el seminari de formació a l’ arribada (al juliol, a Algeciras), les festes de la Mercè (al setembre, a Barcelona), el seminari internacional ‘Volunteering for Change’ i la festa de 10è aniversari de la FCV (ambdues a Vilanova i la Geltrú, al novembre), vídeos als quals es pot accedir al web de la FCV i al canal de youtube de la FCV. Espero que us agradin.

Continuo treballant en un curt documental sobre la meva experiència SVE amb la FCV, que tinc previst tenir llest la primera setmana de desembre i pel qual he estat filmant les meves pròpies experiències i el què he estat fent aquest temps. Per fer aquest curt vaig conèixer alguns ex voluntaris, als qui vaig preguntar sobre el què van aconseguir durant els seus projectes de SVE i sobre el que senten ara, un temps després. Per la meva banda, fins al moment, tinc la sensació de que he aconseguit molt: nous amics, locals i internacionals, aprendre sobre la cultura catalana, la felicitat d’ajudar a altres persones, conèixer-me millor, desafiar-me en viure en un país totalment nou per a mi, i, en definitiva, aprendre moltes coses noves que m’ajudaran a millorar en el futur.
Ser voluntari és una oportunitat immillorable per descobrir-se a un mateix i per ajudar a les altres persones, especialment, si, com és el meu cas, pots practicar la teva professió alhora que ajudes als altres. Em sento agraït per aquesta oportunitat.

El meu projecte de SVE està realitzat amb el suport del programa Erasmus + de la Comissió Europea, de l’Agència nacional turca, de la meva entitat d’enviament System & Generation i de la FCV.

Alican Abaci