Voluntariat pel Canvi- Seminari Internacional

Del 3 al 10 de novembre la Fundació Catalunya Voluntària-FCV acollirà a Vilanova i la Geltrú (Barcelona) el seminari internacional “Volunteering for Change”, que reunirà a  26 representants de 14 entitats no lucratives de base voluntària, amb les quals la FCV col·labora en el marc de projectes de Servei Voluntari Europeu,  formacions i intercanvis juvenils, que compten amb una llarga trajectòria en la promoció i el desenvolupament del voluntariat en l’àmbit internacional, i amb les quals la FCV té en comú l’ús de la metodologia de l’educació no reglada i el fet de percebre el voluntariat com una oportunitat d’aprenentatge i com un mitjà per canviar la societat.

El seminari ha de servir per reflexionar, descobrir i compartir informació i coneixements sobre quines són les eines i metodologies de treball que les mateixes entitats empren per ajudar a les persones joves a esdevenir agents de canvi mentre realitzen un voluntariat.

Mitjançant el treball en grups reduïts i dinàmiques participatives, treballadors juvenils, coordinadors de voluntariat, formadors i gestors de projectes de Polònia, Bulgària, Romania, Portugal, Itàlia, Catalunya, ex-república Iugoslava de Macedònia, Turquia, Estònia, Letònia, Hongria i Grècia tindran l’oportunitat de millorar els seus coneixements sobre la gestió del canvi, l’us d’indicadors i l’ús d’una metodologia de treball enfocada en l’assoliment de resultats socials, organitzatius i d’aprenentatge.  En el seminari es dedicaran espais a analitzar temes que són prioritaris per a les entitats, com són millorar l’ajut a persones joves en situació de risc d’exclusió social i pobresa o com millorar els sistemes de reconeixement i certificació de competències clau per l’aprenentatge continu.

Tenim una bona noticia i és que estem oferint una plaça. Els requisits són tenir més de 18 anys, tenir un coneixement suficient de l’anglès (llengua de l’activitat) i formar part activa d’una entitat no lucrativa de base voluntària, a la qual poder representar en el seminari. Totes les despeses de l’activitat estan cobertes (allotjament, manutenció, transport, materials). La persona seleccionada tan sols haurà de pagar una quota d’inscripció de 30€.

Per participar en l’activitat cal omplir la fitxa de registre.

Fixta Inscripció Seminari Volunteering for Change

Per a més informació sobre l’activitat, que tindrà lloc gràcies al suport del programa Erasmus + de la Comissió Europea.

Per a més informació sobre l’activitat:

Info Kit Seminar Volunteering for Change and Program Seminar Volunteering for Change 

O podeu enviar un email a projectes@catalunyavoluntaria.cat o trucar al 934124493.

Lluc