El meu nom és Ariadna Ràfols i actualment estic acabant el meu projecte de Voluntariat Europeu (ESC) a Pàdua (Itàlia). El meu voluntariat va començar a inicis d’octubre i acabarà ara a finals de juliol. La meva activitat consisteix a treballar a dues cases educatives. Una casa amb mares i fills, i l’altra amb tres infants que no poden viure amb les famílies, tots derivats pels serveis socials italians.

Les meves tasques en general són diverses i es poden resumir en: fer la compra, anar al parc o fer activitats, ajudar a cuinar, ajudar les mares i els educadors en el dia a dia, acompanyar amb la furgoneta a diferents llocs, entre d’altres moltes coses. En concret com activitat més concreta, és veritat, que durant tot aquest temps cada dilluns acompanyava un dels infants al logopedista. A banda d’estar en aquestes dues cases, també hem fet formacions o altres activitats però amb molta menys freqüència.

Fer aquest voluntariat m’ha agradat molt perquè he pogut veure camps professionals que no havia vist mai i també treballar amb infants amb diferents capacitats i m’ha donat l’oportunitat d’aprendre noves formes de treballar.

A part de tot el que he viscut en les meves hores treballades dins el voluntariat, en les meves hores lliures he pogut conèixer molta gent fantàstica, fer excursions o activitats amb treballadors que han acabat sent els meus amics, aprendre la llengua italiana a través d’una escola popular, també he jugat a un equip de bàsquet i he pogut visitar molt el nord d’Itàlia. Està sent una experiència inoblidable i estic molt contenta d’haver triat fer-ho.