La meva experiència com a voluntaria a la FCV

Hola, em dic Alice, soc d’Estònia i durant els darrers 9 mesos he realitzat el meu Servei Voluntari Europeu a la Fundació Catalunya Voluntària (FCV) a Barcelona. Ara que ja s’està acabant el meu projecte, és hora de reflexionar sobre aquesta gran aventura que he viscut vivint aquí, a Barcelona.

Durant aquests 9 mesos he après moltes coses noves, tant a nivel professional com personal.  Dintre del projecte de voluntariat, he tingut la gran oportunitat d’aprendre i fer coses noves, amb les que no tenia cap experiència prèvia. He pogut veure i aprendre com s’organitzen els diferents projectes i tallers, des dels primers passos de preparació fins la realització dels projectes. He pogut treballar com a persona de suport i reportera a diversos seminaris internacionals, i d’ajudar en la realització de tallers. Tot i haver viscut molts moments memorables durant aquests mesos, un dels que més recordaré és, sens dubte, la creació i organització del meu primer taller sobre resistencia no violenta i la revolució cantada a Estònia, que vaig tenir el plaer de dur a terme amb una altra voluntària procedent d’Estònia.

En aquests mesos de voluntariat, realment he pogut desafiar-me i descobrir aspectes que desconeixia sobre mi. Puc dir amb tota honestedat que el voluntariat m’ha ofert la oportunitat de millorar les meves habilitats i m’ha demostrat que, prenent acció i essent actius, podem assolir tots els nostres objectius. A banda de la feina que he fet a la FCV, també he conegut moltes persones noves, amb qui he forjat amistats, i de qui he après moltíssim. Amb ells m’ho he passat molt bé, i junts hem creat bons records que sempré apreciaré.

Estic molt contenta d’haver-me decidit a ser voluntària, ha estat una experiència única que valoro molt, i que recomanaria a tothom. Crec que ser voluntària m’ha permès oferir el meu suport i ajuda a altres, però que també m’ha aportat molt a mi, i estic molt agraïda a l’equip de la FCV per aquests excel·lents 9 mesos, i per tot el suport que m’han donat al llarg d’aquest gran viatge.

Alice