Visita a Viena-MOOC

Del 2 al 7 de juliol l’entitat Südwind ha acollit a Viena, Àustria, una de les visites d’estudi que s’estan duent a terme en el marc del projecte MOOC. La visita ha reunit a representats de les entitats sòcies Comune di RomaUniversidade de AveiroFundació FicatCasa da Juventude de AmaranteAssociazione InformaGiovani. La visita ha permès conèixer iniciatives, projectes, bones pràctiques de la ciutat, en referència a diferents àrees de la diversitat i gestió de grups diversos, i realitzar entrevistes a algunes de les persones responsables, emprenedores o beneficiaries.

Es va visitar una escola amb un percentatge molt elevat d’estudiants immigrants (NMS Schppenhauerstrasse), un hotel on més de la meitat de les persones treballadores eren refugiades (Magdas Hotel), es va dur a terme una visita turística pel centre de la ciutat guiada per una persona que havia estat rodamón durant alguns anys de la seva vida (Shades Tours), ens vam reunir amb el responsable del departament de discapacitats (Ombudsman for Dissabilities) de la ciutat de Viena (Dr. hofer), entre d’altres.

La informació recollida gràcies a les visites i entrevistes contribuirà a la creació del curs en línia obert a tothom i gratuït sobre la diversitat, que està previst que estigui disponible al setembre 2018.

Lorena