Visita d’investigació a CEIPES

Del 7 al 10 de juliol, va tenir lloc a l’organització de CEIPES, a Palerm ,Sicília, la tercera reunió transnacional amb l’objectiu d’investigar com Controlen, Avaluen i Aprenen els projectes i els membres de l’organització (persones en pràctiques, voluntaris, i membres interns). Aquesta investigació es troba dins del projecte “Youth Impact: Strengthening organizational Capacities to Build Peace in Europe”. L’entitat coordinadora es UNOY Peacebuilders amb cinc organitzacions promotores membres de la xarxa UNOY, de les quals una d’elles és la FCV.

visita ceipesDurant aquests quatre dies a Palerm, la Gorai, membre de la FCV, i dos companys d’investigació més, un de l’organització de PATRIR a Romania i una altra del SCI de Bèlgica, vam fer d’investigadors. Per poder realitzar amb èxit aquesta feina, vam dividir les tasques en tres parts: en la primera part vam fer les presentacions, la introducció general del projecte i l’explicació dels mètodes que s’utilitzarien durant la investigació; en la segona part vam utilitzar principalment el mètode del Grup de Discussió. En aquest grup vam comptar amb tots els membres que integren en l’actualitat l’organització siciliana. En la tercera part vam fer una visita a una escola on col•laboren i una entrevista a una de les persones fundadores per via Skype, ja que en l’actualitat viu a Portugal.

En l’actualitat, a partir de tota la informació que ens van aportar, els tres investigadors estem treballant per fer un anàlisis sobre quines són les necessitats i les fortaleses en relació la capacitat organitzativa de CEIPES.  Els primers resultats d’aquesta investigació es faran públics en la formació per formadors “Understanding and Working with Conflict” que es durà a terme a Vilanova i la Geltrú de l’11 al 18 d’octubre del 2015.

Consulta la pàgina web del projecte!