Viatjant al teu passat en llocs nous

Tenir amistats internacionals amplia el teu món, donant-te diferents idees i perspectives sobre la vida, fent del món un lloc més petit.
Vaig fer amistats durant els meus 26 anys de vida de diversos països. Vaig viure a Milà, Itàlia i a Newcastle, Austràlia abans de venir a Barcelona, ​​2 anys en total. He viatjat a més de 25 països. Mentre vivia a Antalya i Istanbul a Turquia, vaig contactar amb estrangers, ajudant-los, aprenent d’ells per fer amistats. No com en els vells temps, ara la tecnologia t’està donant l’oportunitat de mantenir els teus contactes. Avui dia és més fàcil mantenir-se en contacte amb els amics, tot i que estiguin en altres parts del món, amb xarxes socials, correus electrònics, WhatsApp, etc.

Vaig començar el meu EVS a Barcelona a la Fundació Catalunya Voluntària el 8 de juliol. Les primeres 6 setmanes ja vaig conèixer a molta gent de diferents països de la ciutat i a l’oficina. Mentrestant, vaig tenir l’oportunitat de retrobar-me amb 4 vells amics. Va ser molt emocionant tornar a veure’ls i parlar sobre la seva vida i el nostre passat per recordar vivències (Jon del País Basc (Milà 2011), Cristavo de Porto (Antalya 2012), Bence d’Hongria (Antalya 2012), Dídac de Barcelona (Milà 2011)

Durant el primer mes, vaig tenir la formació a l’arribada EVS a Cadis. Em vaig trobar amb 22 voluntaris de 12 països diferents que tots ells viuen en diferents llocs d’Espanya. Alhora, vaig parlar amb els meus vells amics. Així que va ser el moment i l’oportunitat de visitar-los a diferents llocs. Vaig agafar 9 dies lliures per descobrir nous llocs d’Espanya i Portugal. El pla principal era posar-se al dia amb els amics a cada poble on viuen. Vaig contactar amb els meus amics i, per sort, van tenir temps lliure per veure’m i per hospedar-me.

Vaig començar el meu viatge a Porto el dissabte 26 d’agost. Tinc 2 amics portuguesos; Lluïsa i Diogo. Els conec des d’Antalya, on vaig estudiar. Estaven fent Erasmus allà al 2012. Diogo em va allotjar durant 2 nits a casa seva. Luisa em va convidar a sopar amb ella. Vam fer un recorregut per la ciutat. Vaig descobrir que Porto s’assembla molt a Istanbul on vaig créixer. Vaig provar el vi de Porto, menjar local com: Francesinha i Pasteis de Belem. Vaig sortir de Portugal dilluns i vaig anar a Santiago de Compostel·la, Galícia. Em vaig trobar amb Muhammad d’Egipte. Vam anar a un petit i dolç poble anomenat Noia, on viuen les 2 noies de la mateixa formació a l’arribada d’EVS: Lucie (França) i Ana (Rússia). Em van allotjar durant 2 nits. Vam menjar el famós plat de pop. Més tard vam visitar els famosos i llocs interès de Santiago. La següent parada va ser A Corunya, que és una ciutat al nord de Galícia amb un gran port. Dora, d’Hongria, em va allotjar allà per una nit. Vaig agafar un autobús al matí següent i vaig anar a Gijón, Astúries. Bàrbara, de la República Txeca, i Christina, de Grècia, es van trobar amb mi i em van mostrar la ciutat. Vaig provar la Sidra amb elles. Va ser un moment fantàstic per tornar a veure’ns. Vaig gaudir de la seva hospitalitat, que amb molt de gust correspondré a Barcelona o a Turquia en el futur.

Després, vaig anar al País Basc a Bilbao el divendres a la nit des de Gijón. Em vaig trobar amb Bronwyn, d’Anglaterra, que viu a Barcelona. Vam decidir veure Gaxtelugatze (Dragon Stone) on es van rodar algunes parts de la sèrie Joc de Trons. Vam agafar un autobús des de Bilbao a un petit poble anomenat Bakio on vam haver de caminar fins a la Pedra Drac. Abans de fer senderisme, vam decidir nedar i relaxar-nos a una bonica platja del mar Cantàbric. Vam fer una excursió de 3 hores per arribar a una església a la part superior de l’illa i, finalment, vam tocar 3 vegades el timbre de l’església, que és una tradició local.

Vam acampar a prop de Gaxtelugatze durant la meva última nit. Llavors, aquest va ser l’últim dia del meu viatge. El meu amic basc Selene, amb qui vaig compartir pis a Milà mentre feia el meu Erasmus al 2011, va venir a buscar-nos amb el seu cotxe. Vam anar a un petit poble anomenat Ondarroa per recollir a Ibon, que és un altre amic que vaig conèixer a Milà. Vam esmorzar junts i ens vam divertir junts com fa 6 anys. Va ser un moment meravellós el veure els meus vells amics a la seva ciutat natal. El destí final va ser Sant Sebastià. Selene ens va deixar allà i ens va desitjar bon retorn a casa. Vam donar un passeig curt amb Bronwyn per la ciutat i vam gaudir de les vistes. Ja era hora d’agafar el nostre vol de Bilbao a Barcelona.

Finalment, vaig arribar a Barcelona amb un gran somriure a la cara pensant en l’increïble viatge que vaig tenir. ‘Els records més bonics del viatge van ser experimentar els moments amb els amics que vaig fer de tot el món!

Alican