Primer de tot volia agrair a totes les increïbles persones que han participat en el seminari “Youth Leadership for Advocacy”, amb una menció especial per als facilitadors Lluc, Aleks i Nikos, gràcies als quals hem pogut trobar-nos més de 20 ànimes, arribades dels quatre racons del continent, per intercanviar experiències inspiradores en un lloc meravellós.

En arribar a Vilanova ens hem instal·lat a l’Hotel Cesar, situat davant del mar i on la sola vista des del terrat ja mereix el viatge.

El seminari va començar amb jocs de presentació i elaboració conjunta de les regles. A les activitats del primer dia ja es va poder sentir la voluntat del grup per compartir, amb respecte i curiositat, a més de l’ interès de tot el grup per un tema certament complex i delicat.

Cada dia ha estat ple d’aprenentatges i a cada sessió hem sumat una mica més sobre aquest tema. Hem parlat de les oportunitats que tenim advocant i de totes les esferes de poder on podem lluitar per les nostres causes. L’intercanvi ha estat una font gegant d’apoderament, especialment en escoltar les iniciatives realitzades pels participants més experimentats.

L’ambient del grup ha estat fantàstic. Durant les pauses hem gaudit de la platja per relaxar-nos o caminar en grup, de vegades parlant, de vegades observant el silenci fascinant del lloc. De nit hem sortit i conegut algun bar, on hem provat les creacions artesanals de cervesa, i hem continuat coneixent una mica més sobre els nostres països i cultures.

Dimecres hem compartit bones pràctiques d’incidència que ens han d’ajudar a ser més eficients advocant pels nostres drets.

Dijous hem dedicat el dia a practicar les aportacions teòriques creant la nostra pròpia campanya en grups, exercici estès al llarg de 2 dies, per analitzar-ne la viabilitat, apuntant a canviar lleis juntament amb diversos actors locals, amb el suport de les eines que hem compartit .

Divendres hem gaudit d´una visita guiada per Barcelona i de temps lliure per caminar pels seus carrers, plens d´història, moments que han permès reforçar una dinàmica de grup gairebé familiar.

Finalitzada l’activitat, tots ens hem anat amb el cap ple de noves idees, nous coneixements, i nous contactes per, de sobte, crear noves col·laboracions i projectes a nivell internacional.

Malauradament no tinc aquí prou espai per descriure totes les eines i bones pràctiques que hem intercanviat. Només els puc aconsellar que s’informin més sobre aquest tema, que em va portar esperança sobre el nostre poder per canviar les coses.

Vull tornar a donar les gràcies a tot l’equip i a tot el grup de participants que han fet aquest projecte possible.

Tinc confiança a retrobar-me amb tots vosaltres de nou per donar vida a noves iniciatives.

Théo