La veritat és que sempre m’havia picat la curiositat sobre això de ser voluntària i, aquest passat any vaig tenir l’ocasió de fer-ho finalment en el temps de descompte, just al límit dels meus 30. Tenia l’oportunitat de col·laborar en un projecte que pintava més que interessant al Regne Unit (on millor per perfeccionar l’anglès?) i a més, en el meu cas, acompanyada d’una gran amiga, així que no m’ho vaig pensar.

Per posar-vos una mica en context, Creativity Works Preston és un centre per a adolescents en situacions socials i familiars complicades, on es poden desenvolupar activitats com tallers de música, vídeo i comunicació o estètica.

Per ser sincera, al principi estava una mica espantada, ja que entendre alguns adolescents en la seva pròpia llengua de vegades resulta missió impossible. Us podeu imaginar el que suposa fer-ho amb alguns de més conflictius i en una altra llengua (perquè a dia d’avui segueixo sense tenir clar si això que parlen aquí és anglès… l’accent de Lancashire és un món a part, us ho garanteixo!).

Quatre mesos més tard, puc dir orgullosa que la meva capacitat de comprensió s’ha desenvolupat fins a límits insospitats i, a dia d’avui, mai no m’he vist tan còmoda amb l’anglès, així que suposo que vaig complint objectius!

Però no només he millorat el meu nivell anglès, sinó que també he aconseguit empatitzar amb els alumnes i crear vincles amb ells. La resta de companys, per la seva banda, ens fan la vida el més fàcil possible i ens reben diàriament amb un somriure i nova informació sobre

 activitats o llocs per visitar als voltants i, pel que fa a les meves companyes de pis, no podien ser més meravelloses! He fet amics dins i fora del centre, he viatjat (més que en molt de temps) i m’he empapat més que bé d’aquesta cultura “North British”.

Encara em queda molt per descobrir i, com tota experiència, aquesta també té la seva part dura i de vegades és un exercici intern el treure-li el màxim profit i no deixar-se emportar per l’enyorança però, en qualsevol cas, fins al moment tot compensa. Seguirem retransmetent des de Preston!

Lidia.