Durant una setmana de novembre, vaig estar a l’Asha Centre (Flaxley, Anglaterra) realitzant l’Erasmus+ “Training Course Rites of Passage: Embracing Change in Ourselves’”. La temàtica del curs era sobre els rituals i el camí a la maduresa.

Vam realitzar moltes activitats d’introspecció, per conèixer-nos més a nosaltres mateixos i saber què volem canviar de nosaltres, així com conèixer els rituals que es realitzen, en nosaltres mateixos i en altres països,  aprendre els elements necessaris per a realitzar un ritual i dur-los a terme.

A més de temps per a reflexionar, també vam tenir temps per interpretar poesia, jugar, cantar, escoltar històries, fer excursions pel bosc…

L’Asha Centre està ubicat al Bosc de Dean, allunyat dels pobles i carreteres. És com una casa rural, rodejada de jardins i camps; fins i tot tenen un hort, del qual provenien part dels aliments que consumíem.

Destaco tant les instal·lacions perquè penso que de veritat van ajudar a contextualitzar la temàtica del Training Course, ja que la natura convidava a la calma i a la reflexió.

Realment, aquest centre és molt especial i hospitalari, vaig sentir-me com a casa! Tinc moltes ganes de tornar-hi, i recomano a tothom qui hi estigui interessat assistir a un training course dels que ofereixen! Pels més valents, també ofereixen la possibilitat de realitzar un voluntariat de llarga durada.

Vull donar les gràcies a Fundació Catalunya Voluntària per donar-me l’oportunitat de realitzar aquest Training Course, a l’Asha Centre i als seus voluntaris, per donar-me-la a mi i a la resta de participants de l’intercanvi.

Bless you, all,

Cília Comella Correa