Un any després, TLN Mobilicat

És difícil descriure en una sola paraula aquest any passat 2020. De fet, ha estat un any estrany on emocions, sentiments i pors han ocupat tots i cadascun dels dies. Aquestes alçades crec que en una cosa totes coincidim; l’any 2020 no ha estat un any fàcil. Segurament per a moltes persones no només ha estat un any complicat, sinó que ha suposat un repte, inesperat i desconegut, per superar en molts  àmbits (professional, personal, emocional, etc.).

La covid19 va irrompre de sobte en es nostres vides tot i que ja es veia a venir de feia dies. Especialment hi ha sectors han estat més afectats que altres; inevitablement la mobilitat internacional ha estat un d’ells. El dia a dia a la Fundació Catalunya Voluntària va canviar per complet, començant per la retirada a tota pressa de la Casa del Mar i continuant per el treball online que va esdevenir primordial amb els companys amb qui abans compartíem temps i espai constanment.

Durant aquest any molts programes s’han cancel·lat, moltes col·laboracions amb “partners” europeus s’han posposat i a molts participants els hem dit “fins un altra”, al comprovar que no era el moment per portar a terme mobilitats a les quals estaven inscrits. Moltes entitats de l’àmbit juvenil hem viscut una temporada d’incertesa on el suport i l’intercanvi d’inquietuds al llarg de la pandèmia, ens ha ajudat a suportar la falta de bons pronòstics per el que fa a mobilitat internacional.

Tot i que la situació és lluny de ser la que ens agradaria, ens hem acostumat lentament a viure-la i també hem adaptat la nostra feina a la situació actual.

Per això podem dir amb orgull que, no obstant les dificultats, hem aconseguit fer realitat el programa TLN Mobilicat.

El programa TLN Mobilicat és una oportunitat espectacular per a joves amb poca experiència i que tenen ganes de formar-se professionalment a l’estranger. En aquest projecte distingim tres etapes; preparació, desenvolupament de les pràctiques a l’estranger i avaluació/seguiment a la tornada, per la recerca de feina al territori. Com es pot deduir, el TLN comprèn molta feina ja que es un programa ambiciós i amb una estructura potent perquè els participants aprofitin cadascuna de les eines i s’enforteixin professionalment per tenir més opcions al marcet laboral.

Des de la FCV estem molt contentes de compartir aquesta notícia i desitgem que totes les persones participants aprofitin aquesta oportunitat per aprendre, formar-se i gaudir de noves cultures i conèixer gent de diferents procedències.