A un pas de començar l’estiu, estem contentes d’anunciar que tots els grups del programa de practiques internacionals TLN Mobilicat ja són als països de destinació. Com ja sabeu, aquest any Itàlia, Portugal i Polònia han sigut els països escollits per aquest any 2022. Nervis, il·lusió, reptes, primeres vegades a un aeroport, nous idiomes. Els joves participants estan vivint una experiència plena d’aventures, nous projectes professionals i un camí ple d’oportunitats. Són 8 els joves que van trepitjar Portugal des del mes de Març, 4 que ja s’han aventurat a Polònia i 11 que just acaben de sortir cap a terres italianes!

Durant un mes i mig de preparació lingüística han pogut treballar l’idioma i la cultura del país acompanyats d’una professora nativa, fet que no només els ha permès  preparar-se abans de marxar, sinó que els ha permès sortir amb una certificació que els hi obrirà portes pel seu futur laboral i personal. Aquest programa ofereix una immersió lingüística total, i per això com a Fundació busquem la màxima qualitat recolzada per una sèrie d’activitats, dinàmiques, sortides, dinars/sopars a restaurants en grup que fan d’un procés d’ensenyament aprenentatge integratiu i pràctic.

A part, el programa contempla un mes i mig de preparació intercultural i grupal on els joves han pogut treballar competències professionals i personals per a la gestió de conflictes, autoconeixement, valors,  responsabilitat, etc. Han pogut participar en diferents dinàmiques, activitats i conferències que els ha cohesionat, els ha fet reflexionar, conèixer-se i responsabilitzar-se del seu propi procés.

Tenim joves vivint experiències professionals de tot tipus. Marketing, restauració, advocacia, albirament d’ocells, investigació en laboratori, cartografia, periodisme, entre d’altres! 24 perfils totalment diferents, amb objectius laborals varis i amb ganes d’aprendre de les diferents maneres de treballar en els països d’acollida.

Amb una motxilla de noves competències, noves amistats i nous objectius, s’han endinsat en aquest nou repte que els hi està donant nous punts de vista per créixer i obtenir una experiència enriquidora a nivell personal i professional. Només esperem que l’avaluació final sigui tant bona com està sent el procés actual!