SPERANZA MI DA VITA 

BRESCIA, ITÀLIA

Després d’un temps de cerca i difusió a les xarxes socials, tal dia com avui farà tres setmanes vam poder donar el tret d’inici al programa TLN format per set joves amb ganes de menjar-se el món i que durant tres mesos realitzaran pràctiques laborals a la ciutat de Brescia, Itàlia.

Aquest any comptem amb un grup reduït però molt actiu i divers amb perfils molt diferents entre ells, però que precisament aquesta diversitat ha estat la clau perquè es teixissin relacions positives i afables entre ells i elles.

Des de mitjans de juny, ja estan estudiant italià cada matí amb una professora nadiua, i durant tres tardes setmanalment, participen en diversos tallers a la fundació, tant grupals com interculturals per ajudar a crear una atmosfera d’equip. Tanmateix es treballen diferents temes a destacar; dinàmiques de grup, resolució de conflictes, xoc cultural, cohesió de grup, etc.

Durant tres dies (28-30 de juny), el tutor del grup i la persona encarregada de la coordinació d’aquest programa, va poder visitar personalment l’entitat d’acollida Tempo Libero a Brescia per familiaritzar-se amb l’equip italià i per poder conèixer millor la ciutat i la coordinació. Va ser un experiència molt positiva per poder tenir una idea més clara sobre com anirien les pràctiques. Es van poder visitar diversos centres on es portarien a terme les pràctiques i conèixer a fons tot el que comporta aquesta experiència.

 

L’EAU VA TOUJOURS À LA RIVIÈRE

LISIEUX, FRANÇA

No sempre és fàcil trobar un grup que pugui anar a Normandia a fer pràctiques laborals sota el marc de TLN Mobilicat. Setmana rere setmana hem fet difusió sobre aquesta oportunitat i després d’un cerca intensa, per fi hem pogut crear el grup que marxarà el mes de setembre a Normandia. Un grup de cinc noies joves i amb ganes de menjar-se el món, en seran les afortunades. Aquesta setmana començaran tota la fase de preparació que els donarà l’aire fresc per poder viure, experimentar i exprimir aquesta experiència que els aportarà nous coneixements i noves maneres de fer.

Durant el mes de juny, una de les persones coordinadores, va ser l’escollida de poder visitar i conèixer en primera persona l’entitat i la ciutat que ens rebrà amb les braços oberts per poder sentir a flor de pell l’atmosfera de Normandia i amb això tota la seva cultura.

En aquesta darrera Mobilicat, els perfils son diversos, tots ells amb un clar sentit de superació i també de donar el millor de si.

Doncs bé, sense més, de mica en mica i a través de les xarxes socials us anirem explicant tots els detalls i podreu seguir el rumb que les portarà a visitar als nostres veïns durant uns mesos.