Crec que el nom li fa totalment justícia a aquest projecte. El poder del teatre és tan gran que pot unir persones amb diferents ideals, religions i creences. Quan actues, la teva realitat és la que estàs creant, i s’aprecia un ambient màgic.

Vam arribar a Cornellana, un entorn muntanyós maquíssim, deixant enrere la contaminació de la ciutat, amb pors i poques expectatives; m’ho passaré bé? Faré amics? Compartiré el que tinc a dins i trauré el millor de mi? Ressonava tota l’estona als nostres caps. Entre nosaltres ens coneixíem d’un dia, de la reunió prèvia, però de seguida ens vam sentir família. A la nostra família, a part dels cinc participants espanyols, hi havia també l’Elena, la coordinadora del projecte, la Gemma, la facilitadora i creadora de The Power Of Theatre, i la Laura, la cuinera més divertida i amigable que podríem haver tingut.

A poc a poc, a mesura que passaven els dies i les estones junts, anàvem coneixent a més gent i, encara que no sabéssim molt els uns dels altres i visquéssim realitats diferents, ens donàvem suport, compartíem circumstàncies i treballàvem junts. El llenguatge mai va ser una barrera, ja que ens apanyàvem per entendre’ns.

Vam tocar molts aspectes teatrals, clown, teatre de l’oprimida, titelles, improvisació, etc. Cada branca ens va aportar coses diferents i vam aconseguir deixar la vergonya enrere i sumar entre tots. Tots teníem vergonya de dir la nostra idea i li teníem respecte a mostrar les nostres creacions. Van sortir temàtiques i problemàtiques molt interessants a debatre.

Aquestes estones de creació i d’esbarjo van ser les que ens van fer connectar amb tothom, cada vegada anàvem més “a una”.

L’Eva, una de les participants, ens va comentar que s’endú un record molt bonic d’aquest intercanvi juvenil. “Es va crear un clima distès, extraordinari, de proximitat i de confiança que em va permetre connectar amb les persones que m’envoltaven, amb el teatre i, sobretot, amb mi mateixa. Em vaig sentir lliure en un entorn segur i en vaig treure molts aprenentatges. Valoro molt aquesta experiència.” I quina raó té l’Eva… Ens vam sentir tan lliures i connectades que poc ens ho imaginàvem el primer dia.

L’Othmane ens comparteix: “Ha sigut una experiència increïble i inoblidable, on hem passat una setmana plena d’energia aprenent teatre, amb gent molt bona de diferents parts del món; compartint cultures, experiències i bons moments”.

Crec que els meus companys no ho podrien resumir millor. Una experiència motivadora en un entorn molt enriquidor. Moltes gràcies, Catalunya Voluntària per

aquesta oportunitat, gràcies Gemma per crear-ho, ser la millor facilitadora del món i cuidar-nos tant entre totes.