“Quan la teva absència es nota, estàs fent les coses bé”

La meva experiència com a voluntari europeu fent el SVE està sent molt positiva. Vaig arribar gairebé fa set mesos, a l’octubre. El temps passa rapidíssim. Vaig trobar aquesta oportunitat per casualitat i ja és sense dubte una de les millores decisions que he pres mai.

Estic a Anzola dell’Emilia, Bolonya, una ciutat increïble del nord d’Itàlia. Aquí he conegut a moltes persones de tot Europa que ja s’han convertit en amics per tota la vida. Sobretot arrel de l’On Arrival Training -OAT, una setmana de formacions en una ciutat a l’atzar del país, on vaig riure com mai. Amb ells he visitat Nàpols, Roma, Florència… i fins i tot Torre Pellice, un petit poble al Piamont on viu el meu millor amic aquí. Va donar-se la casualitat que compartim les mateixes aficions i els acudits surten sols.

Una bona va ser quan ens vam banyar a la Mediterrània genovesa, la Mar de Liguria, al mes de novembre durant l’OAT. O quan hem sortit de festa i hem acabat prenent el control de l’ordinador i de la música del bar per ficar allò que volíem. També m’ho he passat molt bé aprenent a fer els tortel·lini, el plat per excel·lència de la regió amb permís del ragú.

El meu SVE és molt gratificant i me n’adono en petits detalls: que una al·lota vengui i em digui que l’examen l’ha anat molt bé gràcies al meu ajut; que millorin el seu espanyol cada dia; que em preguntin perquè no hi era ahir al centre juvenil… Quan la teva absència es nota, estàs fent les coses bé.

El SVE és una experiència 100% recomanable per tots els i les joves que vulguin viure un temps a l’estranger i no saben com, no s’ho poden permetre o simplement no han tingut l’oportunitat fins ara. A mi encara em queden cinc mesos i molts plans i viatges per fer!

Alejandro.

Comments are closed.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies