“Quan la teva absència es nota, estàs fent les coses bé”

La meva experiència com a voluntari europeu fent el SVE està sent molt positiva. Vaig arribar gairebé fa set mesos, a l’octubre. El temps passa rapidíssim. Vaig trobar aquesta oportunitat per casualitat i ja és sense dubte una de les millores decisions que he pres mai.

Estic a Anzola dell’Emilia, Bolonya, una ciutat increïble del nord d’Itàlia. Aquí he conegut a moltes persones de tot Europa que ja s’han convertit en amics per tota la vida. Sobretot arrel de l’On Arrival Training -OAT, una setmana de formacions en una ciutat a l’atzar del país, on vaig riure com mai. Amb ells he visitat Nàpols, Roma, Florència… i fins i tot Torre Pellice, un petit poble al Piamont on viu el meu millor amic aquí. Va donar-se la casualitat que compartim les mateixes aficions i els acudits surten sols.

Una bona va ser quan ens vam banyar a la Mediterrània genovesa, la Mar de Liguria, al mes de novembre durant l’OAT. O quan hem sortit de festa i hem acabat prenent el control de l’ordinador i de la música del bar per ficar allò que volíem. També m’ho he passat molt bé aprenent a fer els tortel·lini, el plat per excel·lència de la regió amb permís del ragú.

El meu SVE és molt gratificant i me n’adono en petits detalls: que una al·lota vengui i em digui que l’examen l’ha anat molt bé gràcies al meu ajut; que millorin el seu espanyol cada dia; que em preguntin perquè no hi era ahir al centre juvenil… Quan la teva absència es nota, estàs fent les coses bé.

El SVE és una experiència 100% recomanable per tots els i les joves que vulguin viure un temps a l’estranger i no saben com, no s’ho poden permetre o simplement no han tingut l’oportunitat fins ara. A mi encara em queden cinc mesos i molts plans i viatges per fer!

Alejandro.