Tallers FINE a Salt

El passat 28 de juliol la FCV va dur a terme una activitat que és part del programa “Fine Arts for FINE learning”, a Salt, Girona, gràcies a hospitalitat de Fundació Gentis, oenegé social enfocada a donar suport a la inclusió social dels/les joves de la ciutat. L’equip de FCV, format per Lluc (coordinador del projecte), Sia i Żaklina (voluntàries i expertes) va viatjar fins a Salt per compartir el concepte i exemples d’activitats d’aprenentatge FINE, utilitzant la pintura, la il·lustració i el collage, tècniques capaces de canviar un full de paper en blanc en una obra d’expressió artística impressionant.

Vam realitzar 3 activitats per aproximar-nos al procés creatiu de diverses formes.

La primera activitat, “Il·lustració Poderosa”, va presentar els diversos usos de la il·lustració i la seva presència constant al nostre voltant, per afavorir una comprensió conscient de la seva influència i dels elements artístics i estètics que la defineixen. El grup de participants va tenir la tasca d’il·lustrar textos sobre temes socials diversos.

Després, a l’activitat “Pintacares” el grup va realitzar els retrats de tot el grup, canviant d’un “model” a un altre. La tasca afavoreix la creació espontània, així com certa empatia i assertivitat. Tot i ser una activitat breu, permet ser més conscient de l’altra persona i afavoreix l’acceptació d’altres punts de vista. Per sobre de tot, l’activitat és divertida, tant pel procés com pels resultats, que fan riure a tothom.

La tercera activitat, “Dia i nit”, ajuda a desenvolupar certa empatia, utilitzant la comunicació no verbal i la creativitat. Els resultats ens van sorprendre, arran dels diversos enfocaments i estratègies que van tenir lloc dins de les parelles.

Gràcies a aquestes activitats, el grup va practicar i conèixer els principis de les activitats d’aprenentatge FINE (Enfocades, Inclusives, Nutritives i Col·laboratives), alhora que va potenciar habilitats artístiques i de treball en equip.

Es tracta de la primera ocasió en què les voluntàries internacionals Sia i Żaklina van impartir una activitat en espanyol.

La reeixida activitat a Salt, Girona, ha estat un desafiament per a tots i estem molt feliços que tot hagi anat “FINE”!

Ens agradaria agrair a la Clàudia ia la Fundació Gentis per acollir-nos a les seves aules! Va ser un plaer conèixer el grup i compartir la nostra feina amb vosaltres!

L’activitat va tenir lloc amb el suport del programa Erasmus+ de la Comissió Europea.

Żaklina