Sustainable Communities for You(th)

Zywa Zemia, és el nom de l’indret que ens va acollir a Polònia, a prop de la ciutat de Gdansk. Una finca preciosa molt ben cuidada, envoltada de mil racons preciosos i animals. Un lloc idíl·lic i perfecte per coincidir joves de diferents indrets d’Europa per aprendre, reflexionar i experimentar.

La formació Sustainable Communities for You(th), estava dividida en diferents blocs temàtics: creixement personal, desenvolupament col·lectiu sostenible, equilibri financer i ambiental. Un programa molt complert on vam fer mapes de desitjos personals, vam buscar i prioritzar els nostres valors, ser conscients dels nostres punts forts, eines de coaching, economia circular, escolta activa, comunicació no violenta, mètodes per prendre decisions, procés de canvi…

A més de tota la part de contingut, hi va haver dos dies dedicats a fer activitats amb les mans, on a part de descobrir i poder fer un petit tast d’àmbits que ens agradaven o ens generaven curiositat, com ara treballar amb les abelles, fer paper reciclat, treballar a l’hort, arreglar les balles, netejar el llac, entre d’altres, vam contribuir en la comunitat de forma activa i retornant el part del que ens havia donat, pel fet d’acollir-nos.
També hi havia una part del programa que decidíem nosaltres segons els nostres interessos, i a part de tot el contingut, vam poder proposar activitats que ens venien de gust i compartir les nostres habilitats amb les companyes, com yoga, meditació, classes de bachata, presentació de les ONGs…

Una cosa que em va agradar especialment, va ser tota la coherència, el menjar va ser espectacular, tots els àpats eren vegetarians i de proximitat i moltes de les decisions es prenien conjuntament.  I en tot moment ens vam sentir lliures d’expressar com ens sentíem i les necessitats que teníem tant de forma individual com de grup.

L’estada es va fer curta, i es van crear dinàmiques molt boniques, on tothom tenia el seu espai. Ha estat una experiència molt enriquidora i inspiradora, on a més dels diferents vincles creats, hem après més sobre nosaltres mateixes, com relacionar-nos en comunitat, formes alternatives de viatjar, experiències transformadores d’arreu del món.

Dziękuję,

Erola