Aquest octubre hem estat vuit dies a Xipre i ens agradaria compartir les nostres emocions i opinions sobre aquesta increïble i inoblidable experiència.

Ens agradaria començar a parlar del temps, que ha estat excel·lent, molt assolellat als matins, una temperatura increïble, fins i tot hem tingut l’oportunitat d’anar a la platja de Limassol a banyar-nos tot i que hem estat allotjats en un poble de muntanya. Les vistes des del nostre hotel eren increïbles. Teníem moltes muntanyes al voltant i com que estem a gran alçada les nits eren super maques ja que vam poder veure moltes estrelles. El nostre Erasmus parlava de sostenibilitat. Hem fet moltes activitats relacionades amb aquest tema en les que  hem  après  molt, més del que esperàvem, sobretot perquè tots els participants van compartir els seus consells, experiències i  coneixements  que després del viatge podem aplicar a les nostres vides. Per exemple, vam parlar de fast-fashion, de com reciclar, de consells per ser més sostenibles en el nostre dia a dia, també vam fer una activitat que ens va agradar molt, es deia Plugging, i va consistir en anar a recollir deixalles a la zona del bosc ja que estàvem a la muntanya, així que vam passar tota una tarda netejant, en total vam aconseguir 14 bosses de brossa. Va ser molt impressionant veure-ho en persona i adonar-se que aquella quantitat d’escombraries no era ni tan sols l’1% de les escombraries que s’han d’eliminar a Pedoulas.

Personalment creiem que ha  estat super interessant, hem après moltes coses. Hem tingut  la capacitat de desenvolupar les nostres habilitats amb l’anglès, també pensem que és molt important conèixer de primera mà les cultures del món perquè,  per exemple, hem tingut molts companys russos que han parlat de la seva difícil situació al seu país, i abans d’aquell moment no ens vam adonar de quin era el veritable problema fins que vam sentir i veure com una persona russa es trencava davant nostre plorant sobre el tema de la guerra, però va valdre la pena el temps per tenir la ment oberta i rebre el punt de vista de tothom en totes les situacions que passen arreu del món.

Encara que el transport no ha estat el millor, hem hagut d’agafar molts avions, i hem passat 24h volant d’un lloc a un altre. Però la part bona és que hem après a organitzar-nos en situacions difícils i ocupades com la nostra.

Una altra cosa que ens agradaria remarcar és sobre l’organització que ha fet possible aquest viatge, tot ha anat molt bé, però hem de dir que no estàvem molt segurs de tot el viatge, perquè ho havíem de fer tot molt ràpid. Com que es tractava d’una activitat d’última hora, això va fer que no poguessin tenir el 100% de la informació en el moment, ens va semblar que no teníem temps suficient per preparar-ho tot i ho havíem de fer molt ràpid, però, a part d’això tot va anar bé, i gràcies a l’organització vam viure la millor experiència de tot l’any.

Algunes coses que ens ha agradat viure són les nits culturals, hi va haver oportunitats d’estar a la pell d’altres països, de conèixer-los una mica més d’una manera divertida, vam tastar menjar tradicional, vam escoltar música tradicional, vam ballar danses tradicionals, i ens emportarem tot això a casa, sempre recordarem aquelles experiències.

Una de les coses més grans d’aquestes experiències són els amics que fas. De fet, el més difícil d’aquesta experiència va ser acomiadar-se de tothom, ja que tothom viu molt lluny de nosaltres. Tots hem parlat de com hem connectat els uns amb els altres en només una setmana i és increïble la quantitat de confiança i diversió que hem tingut junts, serà difícil oblidar-ho tot, i d’una cosa estem segurs, i és que ens agradaria repetir aquesta experiència amb  altres  oportunitats, amb altres persones i altres llocs, segur que ho recomanaria a tothom que conec.