Aquest juliol he format part de la tercera part d’un study-visit als Caucàsics, concretament s’ha dut a terme a Azerbaidjan.

Allà, juntament amb joves de 15 nacionalitats europees diferents, hem explorat una àmplia gamma d’organitzacions juvenils per aprofundir en l’estat del voluntariat en el país tant en l’àmbit local com internacional, parlant dels drets humans, el desenvolupament comunitari i la participació i l’empoderament dels joves.

En visitar les dues ciutats més importants com són Bakú i Ganja, he pogut observar una cultura juvenil viva i una societat civil en constant creixement que es veu posada a prova per un repte econòmic important, unes situacions polítiques concretes i el context geopolític mateix que caracteritza la regió.

És per això, que un dels principals objectius del projecte ha sigut millorar les competències dels treballadors i líders joves per empoderar a aquests a participar activament en processos de desenvolupament comunitari en el seu país. Alhora, s’ha fomentat un diàleg transeuropeu sobre enfocaments, mitjans i pràctiques utilitzats per tractar aquests temes des de diferents perspectives.

Ha sigut una experiència increïble i molt enriquidora poder veure de primera mà les realitats juvenils locals, conèixer als treballadors implicats en les organitzacions i els organismes públics, i poder aportar el meu gra de sorra amb diferents idees sobre la participació juvenil i el desenvolupament comunitari.

Anna Xumetra Ginesta
26/07/2023