La FCV va acollir el passat 26 de febrer a la Casa del Mar, a Barcelona, ​​la trobada internacional de la Fundació per al Diàleg Sud-Nord Mediterrani (Fondation Dialogue Sud-Nord Mediterranée) entitat amb seu a Bèlgica que agrupa entitats decidides a afavorir la col·laboració i el diàleg entre les dues ribes de la mediterrània des de l’any 2006. En la trobada van participar representants d’aquesta Fundació (Sr Henrik Kröner, vice-president), de la Réseau Algérie pour le dialogue Sud Nord Méditerranée (la Sra Yasmina Taya) i de l’Association Culturelle pour le Développement et l’Épanouissement de la Jeunesse Algérienne-ACDEJA (Sr Omar Tadjadit).

L’esmentada Fundació, organitza cada 3 anys, una trobada, tenint lloc les anteriors a Alger, Alacant, Tunísia i Milà.

En aquesta ocasió va participar un grup reduït de professors universitaris, periodistes, advocats, estudiants, tècnics de projectes i voluntaris de nacionalitat algeriana, espanyola, holandesa, siriana i francesa, representants d’organitzacions de la societat civil. L’objectiu va ser obrir un diàleg fora de les estructures estatals per crear noves relacions de col·laboració i d’intercanvi, sobre la base de la voluntat de treballar junts per promoure l’aprenentatge no formal i entre iguals, la participació de les persones joves en la societat civil i la promoció de la cultura de la pau.

Els dos temes a l’agenda van ser:

– “Diàleg i cooperació entre les societats civils a les dues ribes”, presentat per Omar Tadjadit i Lluc Martí.

– “Diàleg i cooperació econòmica” presentat per Yasmina Taya i Malika Zedjaoui (les dues representants de la Xarxa de Diàleg d’Algèria).

Lluc va donar la benvinguda recordant el fet (desconegut per molta gent) que Alger és la capital d’un país veí més propera a Barcelona (a només 45 minuts en avió) i que, malgrat això, hi ha un gran desconeixement sobre la realitat algeriana des de Catalunya.

Omar, per la seva banda, va recordar exemples de col·laboració entre entitats d’Algèria i catalanes,  de seminaris de presa de contacte i intercanvis juvenils, i de com aquests van servir per apropar a joves i líders catalans i algerians.

En la trobada es van intercanviar propostes per a la realització de nous intercanvis i trobades de joves i una propera trobada de diàleg Sud-Nord, a la fi de 2018 a Algèria.