Del 9 al 16 de setembre la FCV ha coorganitzat i participat en el seminari internacional ‘Go European! Buiiding Transnational Youth Partnerships for Youth Participation ‘, en què han participat prop de 50 joves, representants d’entitats no governamentals i juvenils de Sèrbia, Croàcia, Moldàvia, Hongria, Bielorússia, Romania, Holanda, Alemanya, Bulgària, Geòrgia, Armènia, Azerbaidjan , República Txeca, Estònia, Catalunya, Ucraïna i Turquia.

Al llarg d’una setmana, al petit poble de Yanoshi, molt a prop de la frontera amb Hongria, hem treballat plegats per identificant reptes i solucions per a la participació dels/les joves; hem reflexionat sobre el potencial que aquesta participació té en un context on moltes persones joves no tenen la veu ni el poder per defensar els seus interesos en els òrgans i espais de decisió; hem intercanviat bones pràctiques i idees per dur a terme noves activitats i projectes socials, culturals i de formació no reglada a escala internacional (sobre temes com ara l’emprenedoria o la conscienciació i educació mediambiental).

A més de fer noves amistats i trobar nous socis, els participants han conegut les oportunitats que ofereix el programa Erasmus + i noves eines educatives per afavorir la participació i la inclusió social activa.

El projecte es va iniciar a l’agost, amb una preparació en línia i continuarà en els propers mesos, amb diverses accions de seguiment, per donar a conèixer i aprofitar els resultats de l’activitat, com el manual de bones pràctiques, realitzat amb la contribució de tots els participants.

El fet que Lluc Martí, responsable de programes en la FCV, hagi co-facilitat l’activitat, ens ha permès, en aquesta ocasió, posar en pràctica l’experiència i coneixements de la FCV per assolir els objectius de la activitat amb èxit.

L’activitat, coordinada per l’entitat alemanya European Intercultural Fòrum e.V, ha estat realitzada amb el suport del programa Erasmus + i de l’Agència Nacional alemanya.

Per a més informació sobre l’activitat i els resultats, podeu enviar un email a projectes@catalunyavoluntaria.cat (Lluc).