Rites of Passage: Strengthening Our Communities

Des de sempre he tingut la curiositat i la motivació per viure noves experiències per saber més sobre mi mateix i tot el que m’envolta.

Impulsat per aquesta motivació, he tingut el plaer de participar en el curs de formació Erasmus + anomenat “Rites of Passage: Strengthening Our Communities”, celebrat al Centre Asha (Forest of Dean, Gloucester, Regne Unit), durant els dies 2 al 11 de març de 2020.

Per la meva experiència, ja he participat en altres projectes, mai no sabeu què us portarà aquesta nova aventura, però el que sabeu segur és que serà única i amb moltes històries per explicar. El projecte és de 10 dies on hi ha moltes emocions i sentiments barrejats, la gent es converteix en la vostra família i, al final, mil records.

L’Asha Centre és un lloc situat dins del Bosc de Dean, de manera que, com us imaginem ara, el recinte està completament envoltat de natura. A tot arreu hi ha color verd i això convida a estar tranquils mentalment i a viure una pau, serenor i tranquil·litat personal, de vegades fins i tot proporciona inspiració

J.R.R. Tolkien, es va inspirar en aquest entorn màgic per escriure les seves famoses novel·les.

El tema del projecte eren els ritus de pas i com podem reforçar les nostres comunitats a través d’elles. El curs ens va acostar per connectar-nos amb la natura i establir un vincle amb els altres participants, a través de l’intercanvi cultural i de compartir punts de vista.

Cada dia fèiem diferents activitats que convidaven a reflexionar i a conèixer una mica més de nosaltres mateixos, a intentar desxifrar el que buscàvem en el curs i, d’alguna manera, a la vida.

Es va aconseguir fent converses en grup, fer excursions pel bosc, cantar cants culturals, fins i tot vam fer una peregrinació a través de Glastonbury, que és una ciutat coneguda pels seus mites i llegendes místiques. Totes les activitats van ser útils per fer finalment el nostre propi ritme de pas, que va donar sentit a tot el viscut en aquest moment.

El meu temps a Asha va ser una experiència notablement interessant, que em va ensenyar més sobre mi mateix i acceptar-me tal com sóc. La major part ha estat gràcies a conèixer gent impressionant de diferents parts d’Europa, la sensació de l’èmfasi amb un individu d’un altre país i veure totes les coses en comú, et fa ser un individu més tolerant i de mentalitat oberta.

He tingut la sort d’estar involucrat en dos projectes internacionals i, pel que sé, considero que el coneixement més gran que obteniu no té relació amb el tema del curs, és a dir, l’aprenentatge secundari. L’aprenentatge més important és sobre tu mateix; desenvolupar noves habilitats i enfortir les que ja teniu, conèixer gent des de diferents punts de vista, estar envoltat d’altres cultures, practicar una llengua estrangera, guanyar confiança en un mateix, viure aventures, sortir de la famosa zona de confort … però jo no voldria seguir amb la llista, de manera que hauríeu de descobrir-les vosaltres mateixos.

Finalment, estic molt agraït per haver viscut aquesta experiència i animo absolutament a tots els interessats a participar en aquest tipus de projectes, no us en penedireu!

Samuel Rodríguez Muñoz.