Des de que vam veure el títol d’aquest article escrit com a tòpic d’una Formació a Forest of Dean, a Anglaterra, Raquel i Gisela vam saber des d’aquell mateix instant que aquella era la nostra formació, una crida a les nostres ànimes per emprendre un viatge transformador!

Vam passar per alguns impediments i obstacles previs a la nostra arribada al Centre de formació ASHA, però vam confiar plenament i el dia 5 d’octubre de 2021 començàvem el Camí de les Heroïnes entre jardins de roses, boscos encantats, laberints druidics, rierols d’aigua glaçada on aconseguir l’elixir, xocolata calenta, alliberament, amor, celebració i reflexió. 

Els nou dies que va durar la formació van ser intensos, vius, amorosos, i sobretot, màgics! ASHA Centre i el seu entorn ens nodria mentre vivíem tantes i tantes experiències, a la vegada que un inusual sol d’octubre brillava gairebé diariament sobre nosaltres, donant-nos l’escalfor que també sentíem per dins. La connexió amb el lloc, el moment, les companyes, les voluntàries i les formadores va ser instantània i potent, com si totes les persones que ens havíem trobat allà ens haguéssim unit de forma sincrònica i necessària, tant per la nostra evolució personal com pel que després aportaríem a les nostres comunitats una vegada tornéssim a casa.

La formació Rites of Passage es centrava en els rituals com a eina per acompanyar les transicions personals i comunitàries, entenent com a ritual una cerimònia creada des de l’essència del grup que la celebra, deixant de banda estructures rígides i procediments que no ressonessin amb nosaltres. Entorn a aquesta temàtica i sempre buscant la connexió individual amb la resta del grup per tal de formar comunitat, vam tenir el privilegi d’aprendre diverses eines de cohesió grupal, de cant en comunitat des de la connexió amb els elements, creació d’altars amb objectes sagrats per nosaltres, connexió amb les persones per tal de reconèixe’ns des del cor o comprensió les relacions entre els cicles de la natura i els nostres cicles personals. Tot això sempre a través de l’experiència, de manera que a més d’aprendre ho vivíem en primera persona, i és per això que cada taller era intens i transformador.

Estimada ànima lectora, és per això que desitgem que mentres llegeixes les nostres paraules t’hagis pogut sentir inspirada i amb les ganes i el desig d’experimentar, en la teva pròpia pell, un moment de revolució interna. Un esdeveniment transformador en la teva vida que et faci qüestionar, comprendre i sobretot connectar. 

Et convidem a ritualitzar esdeveniments quotidians per gaudir d’un un sentit més harmoniós, més espiritual i més alineat amb el teu Ser i que profundament celebris la Vida.

Salut i Revolució

Gisela Mansió i Raquel Texidó