Reunió transnacional del projecte ‘Fine Arts for FINE Learning’

Del 4 al 6 de novembre de 2022, l’equip d’experts/es de 5 països es va reunir a la capital d’Hongria per dissenyar les etapes finals de la iniciativa internacional ‘Fine Arts for FINE Learning’. Lolo, Ruggero, Zach, Juditta, juntament amb els dos representants de la FCV, Lluc i Zaklina, es van encarregar de planificar els darrers passos i tasques per produir els productes intel·lectuals en què portem prop d’un any treballant: el manual ‘Fine Arts for FINE Learning’ i el lloc web des del qual serà possible accedir-hi, disponibles per a totes aquelles persones que ho desitgin el març del 2023 com a molt tard.

La Juditta, representant de l’equip hongarès, ens va rebre a Budapest, preparant-nos les millors condicions possibles de treball, i presentant-nos la cuina, la cultura local i internacional i el centre de la ciutat de nit.

El primer dia vam treballar a les oficines d’EKE i, el segon dia, al centre cultural Aurora, on vam discutir i decidir quin serà el format final dels resultats de l’iniciativa i com ens organitzem per arribar-hi a temps i amb la col·laboració de tot el grup.

Gràcies a un equip de joves creatiu, ambiciós i compromès amb la iniciativa vam aconseguir prendre les decisions que ens permetran oferir un conjunt d’eines en format digital, les quals ajudaran a totes aquelles persones i organitzacions que ho desitgin dur a terme iniciatives de formació amb un enfocament FINE, usant i experimentant amb un mètode d’aprenentatge singular, per a la qual cosa podran comptar amb l’ajuda de la descripció d’algunes de les activitats FINE més reeixides, que hem realitzat en els darrers mesos, als 5 països, i que a Budapest seleccionem per incloure al manual o kit d’eines.

Estem realment contents/es amb totes les idees que compartim i amb la confiança que el manual serveixi perquè moltes altres organitzacions juvenils, centres educatius, escoles d’art, educadors/es, artistes, treballadors/es juvenils i professionals de l’art s’animin a aprendre sobre l’enorme potencial que tenen les arts, com a tècnica de formació no reglada que permet assolir resultats d’aprenentatge amb un valor afegit.

Ens agradaria agrair a Lolo, Zach i Ruggero per la seva dedicació i idees, expressar la nostra e gratitud a Juditta i Elemér per la seva gran hospitalitat i energia.

El grup, format per 7 persones, juntament amb Zaklina i Lluc, representen les 5 entitats promotores de l’activitat:  Centre de la Joventut d’Amarante (Portugal), Associació Co-Efficient (Hongria), United Societies of Balkans (Grècia), Human Rights Youth Organization (Itàlia) i la Fundació Catalunya Voluntària, coordinadora de la iniciativa.

L’activitat compta amb el suport del Programa Erasmus+ de la Comissió Europea i l’Agència Nacional Espanyola i va ser seleccionada l’any 2020 dins de la convocatòria extraordinària d’aliances estratègiques enfocades al desenvolupament d’habilitats i la inclusió a través de la creativitat i les arts.

Si voleu més informació sobre les properes activitats del projecte i com participar-hi, no dubteu a enviar-nos un correu electrònic a info@catalunyavoluntaria.cat

Us mantindrem informats/des!