La FCV està duent a terme el Projecte de cooperació europeu per a la innovació i l’intercanvi de bones practiques Impacte juvenil: Reforçant les capacitats organitzatives per construir la pau a Europa.

11219150_10152776162926479_5582803276565882817_nEl projecte, d’un any i mig de durada, està coordinat per l’organització internacional  United Network of Young Peacebuilders- UNOY, amb seu a la Haia (Holanda) i és el resultat del treball conjunt entre 6 entitats no lucratives i juvenils que desenvolupen programes d’Educació per la Pau. UNOY, l’organització internacional Servei Civil Internacional, amb seu a Bèlgica, i 4 de les entitats  membres d’UNOY  a Europa:Centro Internazionale per la Promozione dell Educazione e lo Sviluppo- CEIPES,  d’Itàlia; European Intercultural Forum e. V.d’Alemanya i Peace Action, Training and Research Institute – PATRIR, de Romania; entitats amb una llarga trajectòria i amb les que fa anys la FCV col·labora.

El projecte, realitzat amb el suport del programa Erasmus+ de la Comissió Europea i de l’Agència Nacional Holandesa, ens permet dissenyar de forma conjunta una estratègia per analitzar l’impacte del treball realitzat per les 6 entitats  en l’àmbit de l’Educació per la Pau i per dotar-nos d’un sistema de monitoratge, avaluació i aprenentatge que ens hayouth-impact de servir per millorar les capacitats de les organitzacions, i per aprendre i posar en pràctica mètodes útils per a l’anàlisi, l’avaluació i la certificació de l’impacte que tenen les activitats realitzades per les organitzacions.

Del 8 a l’11 de maig va tenir lloc a la Haia la primera trobada internacional del projecte i, de l’11 al 14 de maig, ha tingut lloc la primera visita d’estudi i recerca a la seu de SCI.

Tenim previst crear diversos productes intel·lectuals que han de servir  pel desenvolupament estratègic i la millora de l’impacte de les  organitzacions actives en la promoció de la Cultura de Pau arreu d’Europa (i fora d’Europa),  realitzar 2 trobades internacionals més, visitar in situ dues de les entitats promotores i rebre la visita de 3 investigadors a Barcelona, del 3 al 6 de juny.

Per a més informació sobre el projecte, podeu enviar un email a projectes@catalunyavoluntaria.cat