Recorregut per Barcelona d’una noia Sèrbia (Edició Nadal)

Ja són quatre mesos aquí i la meva experiència de SVE s’ha tornat la millor decisió que he pres en la meva vida. En aquests últims mesos he sofert molts moments en que vaig desinflar-me, no vull mentir, m’he sentit desmotivada i sense energia per algunes qüestions de burocràcia i per trobar a faltar els meus amics.

Tot i així, també han sigut sve-barcelonamesos en els que he coincidit amb gent nova que m’han inspirat. He anat a ballar salsa gairebé cada cap de setmana, vaig visitar mercats al aire lliure súper bonics, vaig aprendre a editar fotos i fer que els meus documents quedin realment bonics, vaig explorar tota la ciutat mentre buscava un altre apartament, i em vaig mudar a la millor ubicació possible a Barcelona: Gracia.

Però el que més he gaudit fins ara ha sigut passar el Nadal a la platja de la Barceloneta, beure cervesa, menjar els aliments típics de Nadal i filosofar de la vida amb la meva nova i meravellosa amiga que vaig conèixer a Barcelona. Ben és cert que per qui viu a Barcelona aquest a sigut un Nadal assolellat com qualsevol altre, però per mi ha sigut el primer hivern que recordi en el que he vist els rajos del sol!

A Sèrbia l’hivern significa neu, 15 graus sota zero, fred, embussaments, temps d’estar en família, menjars deliciosos i una celebració de Nadal el 6 de gener. Aquí, en canvi, l’hivern significa temps solejat, 15 graus positius, platja, mar, menjars deliciosos i una celebració de Nadal el dia 25 de desembre. Enguany he tingut l’oportunitat d’experimentar ambdues coses, ja que vaig tornar uns dies a Sèrbia per les festes ortodoxes.

sve-barcelona (3)

Resulta tan estrany veure totes les llums i decoracions nadalenques sense veure la neu de per mig ni sentir el fred als dits. Aquest “hivern” he sigut feliç per sentir el sol i el mar, per portar només una jaqueta fineta al aire lliure (i no tot “l’equip d’hivern”) i per poder gaudir d’una cervesa freda en lloc d’una tassa de te calenta, sense la qual seria víctima del fred.

La meva ànima moribunda va abraçar el mar imaginant nous viatges, les meves càlides mans van abraçar la llum del sol i l’aire salat i els meus peus van despertar de la suavitat de la sorra de la platja. En moltes ocasions durant aquests quatre mesos em vaig preguntat cóm tornaré a Sèrbia des de la ciutat de la que em vaig enamorar fa 10 anys (la historia d’amor més llarga de la meva vida), des de la ciutat en la que tots els meus sentits es carregen d’energia, a causa de la seva bellesa, però també de tanta historia i patiment; des de la ciutat dels artistes, rebels i lluitadors per la llibertat, on la gent et somriu pel carrer tot i que no et conegui de res.

Suposo que la meva primera prova serà ara, quan torni a casa i sent aquell hivern glaçador i tenebrós que he arribat a conèixer i disgustar tots aquests 25 anys d’existència en aquest planeta. Estigueu a la guaita per més detalls sobre la meva càlida i freda batalla nadalenca.

Aleksandra.