La meva aventura a Espanya continua, amb recorregut a Madrid, a Cercedilla per ser més exacta. Què faig jo anant a aquest petit poble amb encant? Com voluntària SVE estic obligada a participar en la formació a l’arribada, a la zona de Madrid. Vaig començar el meu viatge des de l’estació de Sants a Barcelona. on-arrival-aleksandra-2El meu tren va arribar exactament a temps i la meva sensació va ser com agafar un avió: teníem hostesses, carro de menjar i un espai per posar la maleta (el que no he experimentat abans en trens). El viatge en tren va ser molt relaxat i agradable, tant que en alguns moments volia que durés més d’aquestes 2 hores. Va ser molt interessant veure el canvi de paisatge, des de les verdes i florides planes i turons de Catalunya fins als camps grocs i muntanyes de Madrid. Les ‘fotografies’ canviaven juntament amb els colors i sentiments que provocaven, fent sentir com una heroïna d’una peli independent en recerca d’introspecció. Per la meva gran sorpresa, aquests 6 dies van ser exactament això. Vaig prendre unes decisions molt importants i vaig aprendre moltíssim, el que parla de la qualitat, molt alta, de la formació.

on-arrival-aleksandra-5Des de Puerta de Atocha (la principal estació de tren de Madrid) vaig anar a buscar la ”estàtua del viatger” on anava a conèixer als meus companys de SVE i a un dels nostres líders, Laura, per anar a Cercedilla. Després d’estar buscant l’estàtua uns 40 minuts, per fi vaig arribar a la destinació assignada, on vaig veure unes cares tímides, amb les seves maletes, parades al voltant de l’estàtua, atordides i confuses, com em veia jo. Després d’uns minuts més, més cares atordides i confuses van arribar i vam començar a interactuar amb les paraules: “Tu ets voluntari SVE?”, “Estàs aquí per a la teva formació a l’arribada?”, etc. Després de la incomoditat inicial, l’estàtua del viatger es va omplir de joves viatgers intercanviant històries sobre els seus primers dies a Espanya, els seus projectes, desitjos i somnis per a aquest any de voluntariat. Qualsevol transeünt podria sentir el sentit de comunitat i pertinença només amb mirar aquest grup estrany. Laura va venir i ens va acompanyar fins al bus, on continuem les nostres converses sobre projectes, desitjos, llocs d’on venim, llocs on volem anar. Abans de donar-nos compte, arribem a Cercedilla.

on-arrival-aleksandra-4La setmana va passar volant amb una velocitat sorprenent, sobretot gràcies a l’energia global del grup, el mestratge dels nostres líders d’equip, i a un menjar molt saborós gràcies al nostre equip de cuina a l’Alberg. He d’admetre que abans de venir a aquesta formació em sentia una mica confosa en relació a alguns aspectes del meu SVE, però amb l’ajuda dels líders i d’altres voluntaris finalment vaig aconseguir entendre les regles bàsiques del cicle d’organització d’enviament i d’acollida, quines són les obligacions del supervisor i del tutor, les meves obligacions i les de les dues organitzacions, el funcionament del meu pla d’assegurança i totes les coses relacionades amb el meu SVE. Però, encara més que això, vaig fer el meu objectiu personal per a aquest any, que va ser immortalitzat en una cinta que tots vam tenir l’oportunitat de dissenyar i crear per nosaltres mateixos.

on-arrival-aleksandra-1Juntament amb l’aprenentatge de coses noves, vaig conèixer un grup de gent meravellós de tots els costats d’Europa, talentós, creatiu, intel·ligent, amable i generós, cadascú a la seva manera i amb moltes coses per ensenyar també.

A més de tot això, vaig tenir l’oportunitat de ballar (gràcies al meu amic lituà pels balls), de tocar una mica el ukulele i de promoure la meva organització i el meu projecte a la televisió nacional d’Espanya.

En suma, va ser una setmana intensa que sempre romandrà en el meu cor i en la meva ment. Que més em passarà a partir d’ara?

Aleksandra