Queer Up!

La FCV ha rebut el suport de la Comissió Europea per dur a terme el Seminari de Presa de Contacte ‘Queer Up!’, per activistes i agents del canvi, representants d’entitats no lucratives i juvenils que es dediquen als drets i benestar del col·lectiu LGBTQ+.

Vam decidir plantejar aquest seminari per intercanviar experiències i enfortir la xarxa internacional de persones orientades a fer del món un lloc millor, més lliure i segur, per a les minories sexuals.

A Europa hi ha grans diferències quant a les condicions socials i legals de les persones que pertanyen a minories sexuals, la situació de les quals depèn de diverses variables: demogràfiques, culturals, econòmiques, etc. Això afecta la seguretat, la llibertat d’expressió, el reconeixement legal, la disponibilitat de la transició de gènere, entre d’altres qüestions, així com a les actituds i percepcions socials predominants, situant-se la major part dels països lluny de complir amb les condicions òptimes perquè les persones LGBTQ+ puguin viure la seva vida tranquil·lament.

Independentment de la situació actual de cada país, Europa avança cap a oferir benestar a les minories sexuals, canvi darrere del qual hi ha moltes persones que dediquen la seva feina, coneixements i idees a donar suport al progrés de la societat. A la FCV estem convençuts que l’intercanvi d’experiències, el desenvolupament de noves idees i la creació de canvis, també a escala internacional, és un element crucial per augmentar l’impacte de les accions i els projectes orientats al benestar de les persones LGBTQ+.

Per això, del 19 al 24 de maig del 2023 acollirem a Vilanova i la Geltrù (Barcelona) 24 persones, activistes i treballadors juvenils a 13 entitats de 9 països: la República Txeca, Grècia, Itàlia, Lituània, Països Baixos, Macedònia del Nord, Eslovàquia, Eslovènia i Espanya, amb els objectius de compartir experiències i aprenentatges, crear noves connexions i desenvolupar noves col·laboracions.

Treballar junts sobre la base de l’intercanvi d’experiències i bones pràctiques és una manera d’aprofitar al màxim el potencial de cada entitat i, així, avançar en la construcció d’una societat més inclusiva i segura per a tothom.

Si vols compartir els teus comentaris o tens alguna pregunta sobre el CMS ‘Queer Up!’ (o altres projectes o oportunitats) no dubtis en contactar amb nosaltres, enviant un correu electrònic a info@catalunyavoluntaria.cat

Tens preguntes? Envia'ns un missatge
×
Open chat