Del 19 al 25 de maig, la FCV va organitzar el seminari de presa de contacte “Queer Up!” per a activistes i treballadors juvenils dedicats als drets de la comunitat LGBTQ+.
L’objectiu era conèixer altres persones dedicades de tot Europa, intercanviar bones pràctiques, perspectives i idees i, per últim, però no menys important, planificar futurs projectes per dur-los a terme plegats.

La setmana va estar plena de coneixements, emocions, inspiracions, rialles, balls, històries, idees, reflexions, treball i posada en comú.

El punt fort d’aquest esdeveniment és una fusió directa amb la seva part d’agraïment especial’, perquè Queer Up CMS va ser enterament i en tot moment un efecte de treball en grup, on tots van contribuir al que era i com va funcionar.

Tots els dies del seminari van estar plens d’activitats de gran qualitat, gràcies a la implicació i dedicació de tots, així com a l’experiència i els coneixements que generosament s’intercanviaven i enriquien els uns als altres.

Durant tot el seminari ens inspirem cada dia gràcies als convidats increïbles que es van unir a nosaltres per compartir la seva experiència.
Construïm sòlids fonaments d’equip al taller de creació d’equips basat en la música amb Oliver, ens apoderem a la commovedora i alliçonadora reunió amb Joanaina, vam conèixer el context de les organitzacions locals LGBTQ de Barcelona amb Gyiuri, vam aprendre que la dansa no té límits de gènere (encara que abans penséssim el mateix) amb Yedani i practiquem com donar vida a les nostres idees de projecte amb l’Ekaterina.

L’ambient familiar i segur, així com els alts estàndards metodològics i l’organització acurada van ser el resultat de la dedicació de Sophia i Eleni d’EMANTES, Atenes, que juntament amb Zaklina i Lluc de la FCV van formar l’equip de facilitadors. Tenir-les al capdavant ens va donar forces a tots.

El curs va ser acuradament fotografiat i relatat per la Lara, que es va ocupar d’observar-ho i fotografiar-ho tot, així com preparar les pauses per al cafè per a tots nosaltres cada dia.

L’èxit i la força del seminari es van aconseguir sobretot gràcies a l’equip en què ens vam convertir. Unim les perspectives de 9 països europeus de diferents contextos i lleis, 12 organitzacions diferents que enfoquen la lluita per la igualtat d’una manera diferent i 23 individus amb diferents històries per explicar i objectius per portar a la vida.
Cada persona que va participar a Queer Up va aportar el seu gra de sorra i va permetre que aquest seminari tingués el valor i el poder que tenia molt per sobre del que podríem haver planejat o esperat.

Tornem a casa realitzats per les belles ànimes que vam conèixer i motivats per seguir donant el millor de cadascun de nosaltres. ‘Queda tanta feina per fer en aquest món’ i estem encantats de seguir fent aquesta feina junts.

L’activitat compta amb el suport del Programa Erasmus+ de la Comissió Europea.