Hola, som unes alumnes que estem cursant el segon any del grau superior d’Integració social, el nostre centre educatiu (CECAC) juntament amb Catalunya voluntària ens van proposar fer aquest projecte Erasmus+ a Malta. Sense pensar-nos-ho vam acceptar, ja que ho veiem com una gran oportunitat per a nosaltres.

Quan vam arribar a Malta, teníem por per la barrera lingüística, ja que tenim un nivell d’angles molt bàsic. Però des del primer moment ens van acollir sense jutjar-nos, tant els participants com els monitors. Encara que al principi no sabéssim exactament de què anava el projecte, un cop finalitzat ens hem adonat que ens pot servir el dia de demà al nostre àmbit laboral, perquè el projecte es resumeix en aprendre a crear el teu propi projecte a partir de les eines que ens han facilitat.

L’estructura del projecte, estava partida, la primera part era la teòrica (aprenem a través d’activitats) i la part pràctica (que vam haver de crear el nostre projecte) a nosaltres personalment aquesta estructura ens va agradar molt. Entre aquestes dues parts, vam tenir l’oportunitat de fer una visita cultural a la capital, La Valletta, això ens va anar molt bé per desconnectar i per crear més vincles amb la resta de participants.

El que més destaquem d’aquest projecte és la metodologia que han utilitzat, ja que no eren classes formals, ho feien a partir de mètodes participatives, diverses dinàmiques, sessions de reflexió…

Considerem que en aquest tipus de projecte no s’aprèn només a l’aula sinó que gràcies a la diversitat de cultures podem veure altres perspectives, i aprendre d’aquestes. Creiem que és molt important els espais on es duguin a terme les activitats i l’allotjament, i nosaltres en aquests hem estat molt còmodes.

Per nosaltres ha sigut una oportunitat increïble que mai oblidarem on hem conegut a gent meravellosa. Aquesta experiència ens ha fet créixer personalment, ja hem viscut noves sensacions i molt intenses. Si haguéssim de donar un consell a algú que marxa pròximament d’Erasmus, li diríem com ens van dir a nosaltres: el millor que pots fer es deixa la vergonya a l’avió.

Valorem molt aquesta oportunitat i gràcies a aquesta increïble experiència tenim clar que hi haurà moltes més!