Pràctiques internacional de perruqueria i cosmètica a Vilanova i la Geltrú

Del 29 de maig al 10 de juny la Fundació Catalunya Voluntària acull una nova activitat de formació pràctica amb la participació de joves estudiants i en associació amb un centre de formació professional de Bulgària: “Natural and Bio-friendly Techniques and Products in Hairdressing’.

Al llarg de dues setmanes, un grup de 17 persones, 14 d’elles estudiants de l’escola Evridika de la ciutat de Kardzhali, de 17 i 18 anys, participaran en un programa intens, fonamentat en l’ intercanvi d’experiències i d’aprenentatges  amb professionals de la perruqueria de Vilanova i la Geltrú, així com en la realització de petites tasques per adquirir tècniques,  conèixer les eines de treball i els productes que fan servir.

El grup formarà part durant 5 dies de l’equip professional d’escoles, perruqueries i centres de cosmètica, per tal de tenir noves perspectives, aprendre una mica com funciona el sector en el dia a dia. 

Tot i les barreres lingüístiques, culturals i generacionals, farem jocs i tallers que ajudin el grup a desenvolupar competències comunicatives, de treball en equip, expressió cultural i emprenedoria, així com per entendre millor què fa que un producte sigui amigable amb el medi ambient (bio-friendly).

Com és pràctica consolidada, tots els dies proposarem diferents activitats per reflexionar sobre les activitats realitzades, identificar i compartir els aprenentatges del dia i, en la mesura de les nostres capacitats, adaptar el programa als seus interessos.

El grup, allotjat en el barri de Baixamar, al costat del passeig i de la platja de Ribes Roges, podrà gaudir, també, d’una visita guiada a Barcelona i a Sitges.  

L’activitat és el resultat de l’associació entre la FCV, el Centre d’Iniciatives Europees ‘Stara Zagora’ i l’Escola Evridika ‘Vocational school of clothing and design’. 

Té lloc gràcies al suport del programa Erasmus + i de l’agència nacional búlgara, institució que va premiar l’any 2021 a la Fundació Catalunya Voluntària per organitzar el millor projecte realitzat amb el seu suport en aquesta mateixa línia d’acció (mobilitat per professionals i estudiants de formació professional) d’entre més de 170 activitats.

Per a més informació, no dubteu en enviar-nos un correu electrònic a projectes@catalunyavoluntaria.cat