Un cop acabes els estudis finalitzes una etapa molt important de la teva vida. De sobte i sense massa direcció, comença el camí emocionant i a la vegada incert de buscar feina. Cada persona el viu d’una manera diferent, ja que és un procés individual i en moltes ocasions preocupant. Tot i això, sempre podem buscar eines per fer de la cerca de feina un ventall d’oportunitats més ampli i entretingut.

La pregunta és, de quina manera puc enriquir-me per augmentar les meves oportunitats en el món laboral?

Doncs a continuació us vull explicar com les pràctiques a l’estranger poden ser un fantàstic recurs per nodrir el coneixement personal i a la vegada el currículum.

Així doncs, alguna vegada t’has plantejat marxar a l’estranger per estudiar, aprendre i formar-te? De fet, és una opció que pot generar respecte però realment és una experiència que marca la diferencia tan personal com professionalment. És complicat prendre la decisió de sortir de la teva zona de confort ja que no és tasca fàcil.

Allunyar-te de casa, de la família i dels amics no és senzill però a la vegada et pot aportar un munt de coses positives que t’acompanyaran al llarg de la teva vida.

Per aquest motiu, realitzar unes pràctiques a l’estranger en l’àmbit que t’interessa és molt beneficiós alhora de explorar el mercat laboral. Així doncs, una estança d’estudi o pràctiques a l’estranger t’aportarà el coneixement d’una nova llengua, l’experiència cultural d’una altra manera de fer, la fortalesa per conèixer persones noves, la vivacitat d’espavilar-te en un context diferent al teu i moltes altres aptituds més.

Ens hem d’animar a explorar el desconegut i sortir de la nostra comoditat per així poder desenvolupar habilitats que tenim amagades i les hem d’empènyer perquè emergeixin. I una excel·lent manera de donar-nos un cop de mà a nosaltres mateixos és vivint una experiència professional a l’estranger.

Em de ser conscients que pot ser complicat però és una eficaç manera de donar consistència al currículum i el que és més important, de créixer interiorment i intel·lectualment.