POLCAT: Aventura polonesa a Barcelona

La decisió d’iniciar el projecte va ser bufar i fer ampolles. No sóc una persona que derroqui cada decisió durant molts dies. Si comences a pensar en alguna cosa, vol dir que ho vols provar. Per tant, només cal intentar-ho. La vida és tan fàcil.

M’encanten les grans ciutats i les oportunitats que m’ofereixen i en el meu cas Barcelona va ser l’opció perfecta per començar un nou episodi de la meva vida (i creieu-me que és millor que Netflix, però necessito guardar alguns secrets). Aprens alguna cosa cada dia. Però quan decideixes ser voluntària i traslladar-te a un altre país, comences a explorar-te. Què pots descobrir? Has de comprovar-ho tu mateix, però et prometo que et sorprendrà.

D’acord, i què faig a Barcelona?

Com a voluntària, passo molt de temps a l’oficina, que es troba al costat del port, a 5 minuts de la popular ‘La Rambla’. Les meves tasques principals són dissenyar materials de màrqueting, com pòsters, fulletons, gràfics per a xarxes socials, presentacions multimèdia, etc. També dono suport a projectes organitzats per la meva fundació: intercanvis juvenils o formacions, durant els quals acollim joves de tot Europa.

A més, organitzo esdeveniments per promoure la mobilitat en el marc de projectes Erasmus +. Aquest fet va ser l’exposició de curtmetratges que va tenir lloc a principis de desembre. També vaig ajudar durant l’elaboració d’un breu documental sobre la situació dels immigrants a Barcelona. I en les darreres setmanes he preparat un film-collage sobre la nostra fundació.

Intento passar el meu temps lliure activament! Barcelona ofereix infinitat de possibilitats. És un paradís per a les persones a qui els agrada fer esport a l’aire lliure: bicicleta, patinatge, córrer, ioga a la platja: tothom hi trobarà alguna cosa. Al vespre, els residents d’aquesta ciutat surten amb els amics, és el millor moment per tastar les famoses tapes i escoltar música en directe. Cada dia podria menjar truita de patates! També m’agrada explorar els carrers estrets del ‘Born’, descobrir els secrets de Montjuïc i cercar ocasions boges al mercat de puces. Cada dia aquesta ciutat, aporta alguna cosa nova *.

*Saltem els detalls sobre covid-19. Gairebé m’he oblidat dels dos mesos de confinament.