Partnership Building Activity – Amarante, Portugal

Comunicar és una acció clau en la societat en al que vivim. Comunicar, parlar, intercanviar, etc. Qualsevol d’aquestes accions ens permet establir un vincle amb un altre agent amb el qual es vol compartir una idea, pensament o opinió. Aquest intercanvi en el món laboral, ja sigui verbal o escrit, por ser anomenat treball en xarxa on vàries parts es comuniquen per unir esforços per un projecte comú.

De fet, el treball en xarxa té molt valor entre les entitats del tercer sector i el món associatiu. Com a fundació crèiem fermament que treballar amb altres entitats ens fa més fortes i ens ajuda a tenir un impacte positiu més gran en la societat.  Per aquest motiu, unir-se a iniciatives que promoguin explicar objectius, compartir recursos i unificar capacitats i esforços per treure’n un rendiment  tan individual com col·lectiu.

Així doncs, la FCV va participar del 17 al 24 d’octubre a FRIENDS AT WORK, projecte designat com Partnership Building Activity (PBA) on 16 entitats treballant en l’àmbit juvenil europeu es van trobar a la ciutat d’Amarante, Portugal, en un entorn magnífic.

El PBA va ser organitzat per la ONG Aventura Marao Club, organització juvenil amb molts any d’experiència que precisament va celebrar el seu 28è aniversari durant el desenvolupament del projecte. Com bé indica el nom del projecte, l’objectiu principal consistia en construir xarxa entre les entitats participants mitjançant activitats formatives i de lleure on vam compartir estratègies, bones pràctiques i coneixements.

El set dies de durada del projecte van permetre a totes les entitats aportar el seu punt de vista en diferents branques del treball juvenil sota el paraigües dels programes ERASMUS+ i European Solidarity Corps. Aprofitant la nova guia ERASMUS+, publicada per la Comissió Europea per els pròxims set anys (2021 – 2027), el PBA va ser una bona oportunitat per intercanviar inquietuds i preguntes com també per conèixer bones pràctiques que utilitzen altres entitats juvenils.

Cal destacar l’estructura i coordinació de l’entitat organitzadora del PBA, Aventura Marao Club, que va complir totes les expectatives per part de les entitats participants i que van gaudir d’una setmana plena d’activitats molt enriquidores i treball en xarxa: mercat ONG, visites a partners locals, sessions interculturals, activitats esportives en la natura, etc.

Agraïm tot l’esforç i dedicació tan per part de l’entitat organitzadora com per part de les entitats participants durant el desenvolupament del projecte i esperem posar en pràctica tots els aprenentatges adquirits durant aquesta setmana. I per suposat, volem continuar treballant en xarxa, unides treballem millor!

17 al 24 d’Octubre del 2021