Programa d’intercanvi a Palerm: Canvi climàtic

Entre el 13 i el 21 d’octubre del 2021 vam tenir l’oportunitat de participar en un programa d’intercanvi finançat per Erasmus+ a Palerm (Itàlia). Vam conèixer gent d´Itàlia, Eslovènia i vam poder compartir les nostres cultures, idiomes, experiències personals, pensaments, balls, música i ser un equip multicultural.

Va ser increïble perquè vam poder visitar la ciutat de Palerm i vam gaudir de vistes com la Cattedrale di Palerm, el Mercat di Ballarò, el Quattro Canti, el Teatre Massimo, el Memorial No Màfia, el port de la ciutat i la platja Mondello…

A més a més, vam provar els menjars més tradicionals com Pizza per 4 euros! Pasta allà Norma, Cannoli, gelat, brioix i Arancine per un preu econòmic! També, hem vist que usen molt els festucs.

Ejemplo de meme presentado para la campaña online.

 Paral·lelament, vam fer moltes activitats per conèixer-nos i treballar en diferents temes relacionats amb el canvi climàtic. Vam Discutir i compartir els nostres coneixements amb respecte i vam fer servir la nostra creativitat per presentar els temes en què estàvem treballant d’una manera creativa per fer-ho més dinàmic i divertit.

Totes aquestes activitats van ser necessàries per adquirir els conceptes bàsics de què és el canvi climàtic, què podem fer per fomentar un estil de vida sostenible aprenent de manera no informal i fent. D’aquí, les campanyes online resultants van ser molt creatives: des de ‘memes’ per a joves fins a històries dinàmiques per a nens. Les campanyes promouen les habilitats cíviques europees per canviar el rumb del canvi climàtic.

Volem agrair a Catalunya Voluntària, Human Rights Youth Organization, Geòrgia, Àngela, Abril i tots els voluntaris per la seva increïble feina perquè ens va encantar l’experiència. Van fer que tot fos més agradable i proper. Segur que repetirem l’experiència!!!