Del 29 d’abril al 14 de maig la Fundació Catalunya Voluntària acull una nova acció de mobilitat per motius d’aprenentatge en conveni amb l’Escola Professional d’Agricultura Vasil Levsk, de Parvomay (Bulgària), en associació amb la Fundació Centre d’Iniciatives Europees ‘Stara Zagora i amb el suport del programa Erasmus + de la Comissió Europea.

La visita i experiència de formació pràctica ‘Green Skills in Agriculture-Studying the experience of Catalonia’,està protagonitzada per un grup de vint estudiants d’agricultura i maquinària agrícola, de 16 i 17 anys, que dedicaran dues setmanes a realitzar un programa de pràctiques dissenyat per professionals del sector de l’agricultura, de diferents empreses i entitats no lucratives de la comarca del Garraf i del Baix Penedès.

Els/les joves adolescents, en grups reduïts i acompanyats pel professorat de l’escola, aprendran tècniques de conreu mitjançant l’observació, la realització de tasques senzilles, el treball en equip i la comunicació amb les persones supervisores,  complementant d’aquesta manera  la formació tècnica rebuda a l’escola.

Tenim previst col·laborar de nou amb les entitats que van formar part de l’activitat realitzada al maig del 2021, com a reconeixement al bon treball realitzat, i donar cabuda a una nova entitat.

Aspirem a crear un programa on tot el grup pugui gaudir, participar i aprendre, tot i les barreres de la llengua i culturals, i s’animi a compartir les seves idees, reflexions i aprenentatges al llarg de l’activitat.

Els estudiants, allotjats a l’Hotel Cèsar, al barri de baixamar visitaran diversos espais de la ciutat, com el Museu Victor Balaguer, el Museu Romàntic Can Papiol o l’hort comunitari del Turó del Viver, així com Sitges i Barcelona.

Per fer possible l’activitat comptem amb l’ajut de diverses entitats col·laboradores i d’un grup de persones voluntàries, que realitzen tasques de supervisió, transport, acompanyament i traducció, a les quals volem  donar les gràcies i agraïr el seu suport .

L’activitat, coordinada per la FCV, compta amb el suport de l’agència nacional búlgara, que va escollir l’activitat  acollida fa 2 anys per la FCV com a millor activitat de l’any (entre més de 170), el que ens suposa el repte de no defraudar unes expectatives molt altes.

Si voleu més informació sobre l’activitat o voleu col·laborar, podeu enviar-nos un correu electrònic a projectes@catalunyavoluntaria.cat.

Lluc Martí