Bé, després d’acabar la meva llicenciatura en Administració i Direcció d’Empreses, vaig pensar que necessitava fer alguna cosa diferent. Havia de millorar el meu nivell d’anglès i aprendre altres idiomes.

Volia viatjar i viure noves experiències, així que vaig decidir participar durant 3 mesos en una estada Erasmus a Eslovàquia, treballant en una escola d’espanyol amb diversos cursos al voltant d’Eslovàquia.

Al meu poble eslovac vaig conèixer a persones de diferents països que participaven a ESC i em van explicar tot sobre aquest programa i altres oportunitats Erasmus. Per tant, vaig decidir que era una bona oportunitat per continuar millorant el meu anglès i aprenent noves habilitats. Després de la meva estada, vaig participar en un intercanvi juvenil de la UE sobre emprenedoria, un altre programa Erasmus finançat per la UE.

Vaig passar una setmana a Eslovàquia (un altre cop) participant en diferents tallers i activitats relacionades amb màrqueting, emprenedoria i innovació amb altres 30 persones de Rússia, Eslovàquia, Armènia, Bulgària, Grècia i Espanya. I finalment, vaig decidir unir-me a un ESC a curt termini (2 mesos) a Bulgària.

Aquestes experiències m’han ajudat a tenir més confiança en mi mateix, aprendre a treballar en entorns multiculturals, ampliar la meva ment, aprendre a manejar situacions difícils, ser conscient dels problemes mundials i de la situació dels països on em vaig quedar, aprendre a utilitzar algun programari, conviure amb persones de cultures i personalitats molt diferents, millorar la meva comunicació en anglès i aprendre algunes paraules i expressions en altres idiomes.

És difícil sortir de la seva àrea de confort, i pot ser esfereïdor a el principi: anar a l’estranger sol, comunicar-se en un idioma estranger amb noves persones, sentir inseguretat, estar lluny de la família i els amics… A el principi em sentía així, però un cop comencis, mai podràs deixar de fer-ho. Definitivament, els programes de mobilitat internacional canviaran la teva vida d’una manera molt positiva, mai no tornaràs a ser el mateix.

Eduardo.