La meva experiència SVE a Beja

Em dic Marta, sóc de Barcelona i tinc 29 anys. Abans de començar l’aventura a Portugal, estava una mica nerviosa, em preguntava com seria el grup, si encaixaria en ell i també tenia dubtes respecte a si podria entendre’m amb els meus companys i companyes amb el meu nivell d’anglès.

En quant a l’idioma he de dir que vaig tenir la sort que el portuguès es pot entendre força bé i que allà moltes persones comprenen l’espanyol. Però pel que fa als participants d’altres països, va ser una immersió lingüística total i cada dia que passava era més fàcil comunicar-me.

Entre els 8 voluntaris vam crear un gran equip. És difícil explicar amb paraules tres setmanes d’emocions, sentiments, més positius que negatius, activitats al carrer com cantar, ballar, fer bombolles de sabó gegants amb els nens, preparar menjar típic del nostre país (truita de patates i panellets), a alhora que meravellar-me amb les delícies preparades pels companys d’altres països. També, com no, no va faltar la festa amb molta diversió cada dia.

Per això i per molt més recomano a tots els joves a participar en activitats d’Erasmus+, ja que realment et canvien la vida, t’obren la ment i t’acosten a persones que pensen i senten igual i diferent a tu, al mateix temps i això és súper enriquidor. En tornar a casa m’he sentit diferent, canviada i sobretot amb moltes ganes d’emprendre una nova aventura.

Tan sols puc dir: OBRIGADA PORTUGAL

Marta.