L’intercanvi juvenil “Make Yourself More Employable” ha sigut sens dubte una experiència valuosa per nosaltres. Creiem que ens ha aportat moltes coses, que compartirem a continuació. També esmentem les possibles millores de cara a futures edicions.

En primer lloc, el que més valorem ha sigut poder conviure amb persones de cultures diferents a la nostra i haver tingut tanta harmonia. Des de el primer moment, vam notar que els altres joves eren molt amigables, oberts i que es respectaven molt les diferències culturals. El fet de que vinguéssim de llocs diferents i de que tots tinguéssim una llengua materna diferents, ens va obligar a comunicar-nos entre nosaltres en anglès. Aquesta experiència ens ha ajudat molt a practicar l’anglès i a sentir-nos més segurs parlant en aquest idioma.

Un altre punt important a comentar són els instructor: l’Aneta i el Mattheus van ser molt professionals i agradables amb nosaltres. A més, les activitats eren molt dinàmiques, es feia molt treball en grup i es tractaven temes útils per la recerca de feina. No només això, sinó que els instructors tenien molt en compte les nostres opinions i necessitats, cosa que valorem enormement. D’altra banda, l’equip espanyol ens vam portar molt bé entre nosaltres des de el principi i ens vam poder donar suport els uns als altres durant l’intercanvi.

Per últim, ens ha agradat molt descobrir la gastronomia de Polònia, ja que menjàvem plats típics d’allà. També ens va sembla molt interessant poder descobrir la ciutat de Katowice.

En quant a les millores, volem comentar dos punts importants: El primer és que ens va sobtar que la zona on vam fer l’intercanvi era una mica aïllada. D’altra banda, tot i que hem apreciat la programació que s’ha fet, és veritat que creiem que el volum d’activitats a fer cada dia era bastant alt. Nosaltres proposem un descans per dinar més llarg (era d’una hora

i mitja) o més temps lliure per la tarda, per poder descansar una estona. D’aquesta manera, es pot tenir més energia per les següents activitats.

Com a conclusió, podem dir que ha estat un intercanvi “Make Yourself More Employable” molt enriquidor, que ens ha ajudat a adquirir una visió més global i que ens ha fet conèixer gent increïble.

31/08/2021, Katowice 2021
Andrea Camacho, Álvaro Díaz, Akane
Lahuerta,  Anna López i Mariam Zahri