El meu nom és Adil Riani i sóc estudiant d’un máster internacional a l’escola de negocis EAE a Barcelona.

Gràcies a l’acord amb EAE i la Fundació Catalunya Voluntària, vaig fer la meva passantia com a mediador cultural a la FCV i ara, quan ja l’estic acabant, puc dir que l’experiència ha estat molt útil. Les meves tasques principals han estat traduir propostes, cartes i diverses informacions, del francès i l’anglès a l’àrab i viceversa; cercar informació sobre programes, subvencions i possibles sponsors i patrocinadors; organitzar i mantenir una nova base de dades; crear materials d’informació i de presentació de les activitats i projectes de la FCV, sobre voluntariat, educació no formal i aprenentatge intercultural en àrab, etc.

Al principi va ser una mica difícil trobar el meu lloc en l’organització i comprendre la terminologia, però, gradualment, vaig aprendre com adaptar-me a l’equip i on trobar la informació més rellevant i precisa, fins que va arribar el moment en què em vaig sentir com un membre més d’una família, que m’ha inspirat per treballar en equip amb objectius comuns.

Durant les meves pràctiques, de prop de 3 mesos de durada, he après sobre el voluntariat en general i, més específicament sobre el voluntariat juvenil, i sobre l’impacte positiu que té en la societat. Agraeixo a la FCV el donar-me l’oportunitat de ser membre d’un equip que es preocupa per com ajudar els altres i com augmentar la consciència sobre la necessitat d’una societat que pugui ajudar-se mútuament. Ha estat una experiència realment inoblidable.

Adil Riani