evs-multikulti-8El projecte cultural Multikulti, organitzat per l’organització d’acollida Stowarzysznie POLITES, consisteix en donar suport lúdic, educatiu no-formal i social als nens de dos grups de diferents edats, de 8 a 13 i de 13 a 15 anys durant les vacances d’estiu, on van participar 10 voluntaris de diferents països d’Europa (Hongria, Grècia, Romania, Itàlia i Espanya).

Els primers dies ens van donar suport educatiu no formal sobre com tractar amb els nens, i com treballar en equip i individualment. Quan treballàvem en grup, ho fèiem amb altres joves de diferents països o en parella amb gent del mateix país. Cada dos voluntaris del mateix país tenien un dia on podien presentar el seu país, evs-multikulti-1la seva cultura, les tradicions i jocs del país d’origen. Sempre intentàvem ensenyar als nens una cosa nova sobre el nostre país i treballàvem moltes coses a través del joc, per poder desenvolupar i estimular les seves capacitats i habilitats cognitives i motores amb diversió i plaer.

evs-multikulti-5

Ha estat una experiència inoblidable, perquè m’ha ajudat molt a créixer com a persona, conviure amb diferents cultures i tradicions, intercanviant coneixements amb altres joves i discutir alguns tòpics d’actualitat per saber l’opinió dels altres. Hem creat un gran vincle familiar en només dos mesos.

És un projecte que recomano a qualsevol jove, ja que es pot millorar i aprendre moltes habilitats i capacitats que es van treballant durant aquest projecte, com ara treballar en equip, ser autònom, creatiu, desenvolupar la capacitat de comunicació, ser responsable, etc … A més, l’organització et dóna suport lingüístic del polonès.

Sempre amb respecte i simpatia es pot anar a qualsevol racó del món.

Moussa