Hola, sóc la Jade, la voluntària francesa de la Fundació Catalunya Voluntària. Durant 10 mesos vaig ajudar a la FCV a promoure la mobilitat internacional per als joves catalans, creant continguts digitals, materials promocionals i organitzant tallers. Avui és el meu últim dia a l’oficina de la FCV.

La primera raó per la qual vaig voler fer un SVE va ser anar-me a l’estranger experimentant un altre país. Però també, per demostrar-me que era prou valenta i forta abandonant la meva zona de confort.

Porto 291 dies a Barcelona. 291 dies no són res en una vida humana. Però per a mi tenen un fort significat: emocions, trobades, aventures i desafiaments. Les meves tasques em van ensenyar molt sobre les ONG, projectes europeus, mobilitat de joves i vaig desenvolupar les meves habilitats professionals i d’idiomes. No obstant això, el meu EVS, per sobre de tot, ha obert la meva ment.

Em vaig adonar que Europa no només és França, Alemanya i Anglaterra. És molt més que això. Vaig conèixer a molta gent interessant i divertida durant el on-arrival i mid-term, de països en els quals abans no estava interessada. Ara, tinc amics repartits pertot arreu i estic molt emocionada de poder-los visitar descobrint la seva llar i la seva cultura.

També vaig aprendre sobre mi mateixa. Sóc capaç de fer coses quan realment vull i sóc més hàbil del que pensava. Per exemple, he pogut proposar idees útils a l’equip, les he realitzat i les he aconseguit pel meu compte.

No només ho vaig passar bé a Barcelona. De fet, també em vaig sentir molt deprimida, trobant a faltar casa meva o ansiosa per moltes raons. Encara que mai em vaig rendir. Ara sé que demanar ajuda no significa que sigui dèbil, doncs m’ajuda a millorar. També vaig aprendre sobre els meus límits, especialment sobre la meva ansietat i, per cert, em sento més forta.

Hi ha moltes raons per les quals vaig gaudir del SVE i crec que és una oportunitat molt maca de la qual tots els joves haurien de beneficiar-se. Finalment, si vols saber més sobre això, el meu millor consell seria: atreveix-te i veuràs per tu mateix 😉

Gràcies FCV! <3