Del 5 a l’11 de desembre va tenir lloc a la ciutat de Salònica el Seminari ‘Come Together for Better Opportunities’, organitzat per l’entitat Youthfully Yours i que comptava amb la participació d’unes 20 entitats de països d’Europa, entre les quals Fundació Catalunya Voluntària. El seminari internacional, que es va realitzar amb el suport del programa Erasmus+ i de l’Agència Nacional Grega, va reunir un grup nombrós de persones actives en el treball amb joves, organitzadores d’iniciatives de formació, d’intercanvi i d’ocupabilitat, etc. En total, 45 persones amb un interès comú: compartir propostes per a la realització de noves activitats i crear noves associacions.

Al llarg de la setmana els participants vam poder intercanviar diferents propostes, utilitzant diverses dinàmiques i tornant a casa amb noves idees per a crear activitats que responguin a necessitats educatives, socials i laborals i que esperem fer realitat. Durant l’activitat també es van presentar iniciatives d’emprenedoria i de serveis socials i assistencials realitzats per col·lectius i entitats no lucratives de Salònica, la segona ciutat més gran de Grècia i capital històrica de la regió de Macedònia.

En termes generals, el seminari ens va permetre de retrobar-nos amb entitats amb les quals havíem col·laborat en diverses ocasions així com conèixer noves entitats amb les quals compartim una perspectiva educativa transformadora i intercultural enfocada en la inclusió social activa, i amb les quals tenim previst dur a terme noves iniciatives de voluntariat internacional, d’intercanvi i de formació en l’espai internacional.

En el meu cas, vaig poder aprofitar el viatge per saludar a col·legues d’altres entitats de la ciutat, com United Societies of Balkans, Kids in Action o Helios School for Blind people of Northern Greece, amb les quals hem tingut l’ocasió de col·laborar al llarg dels anys.

Lluc Martí