La xarxa “PeaceBag for EuroMed Youth” existeix des de 2008 per difondre/socialitzar conceptes i habilitats en les àrees de Pau, Cultura de Pau, Conflicte, Transformació de Conflictes, Comunicació No Violenta, Drets Humans, Aprenentatge Intercultural i Educació no formal. La xarxa actualment està formada per 15 organitzacions de 13 països, totes compromeses amb la missió i visió de la xarxa i amb els 4 objectius estratègics de la xarxa, Creació de Capacitats, Sensibilització, Estructures de Suport i Desenvolupament de Xarxes.

En el procés de realització de la idea de la xarxa PeaceBag, molta gent s’havia esforçat molt. Mustafa, que és d’Egipte, va ser un dels membres d’aquest equip des del principi. Després de treballar en el procés de PeaceBag per ser una xarxa, Mustafa també va fer el seu EVS en la FCV al 2014 i després de molt temps va visitar a la gent de la FCV la setmana passada. Tenia moltes coses que compartir amb els nous voluntaris que col·laboren ara com a membres de la família FCV.

El projecte de crear PeaceBag es va dividir en tres fases.

La Fase 1 va consistir en la capacitació sobre la Pau i el diàleg intercultural i també va incloure el primer taller de redacció on es van establir els principals continguts de la caixa d’eines.

La Fase 2 va ser un procés d’implementació local i internacional, durant quatre mesos, d’alguns dels continguts del paquet d’eines PeaceBag. Aquesta fase va continuar durant quatre mesos després que es va completar la fase d’avaluació.

La fase 3 va ser la reunió de la xarxa i l’avaluació del projecte entre els coordinadors, que també va incloure l’avaluació del conjunt d’eines.

El resultat de les tres fases va ser la publicació: el paquet d’eines PeaceBag for EuroMed Youth.

El paper de la FCV actualment, és tenir la responsabilitat d’assumir la Secretaria Internacional de la xarxa PeaceBag. La principal responsabilitat de la secretaria és col·laborar amb entitats i experts de diferents camps i països i coordinar el treball de la xarxa i els grups de treball. Hi ha 4 grups de treball que estan treballant en els mateixos temes amb els objectius estratègics de la xarxa.

En el marc de la xarxa i durant el 2016, la FCV ha promogut el desenvolupament de projectes a llarg termini d’EVS com una estratègia per als recursos humans de la xarxa, promovent projectes de EVS amb el títol “Voluntariat per la Pau” entre els membres de la xarxa.

La secretaria de la xarxa PeaceBag encara està en mans de voluntaris EVS. Ofereix una gran oportunitat perquè els voluntaris assumeixin aquesta responsabilitat i els animin a prendre la iniciativa per produir impacte a nivell internacional i local.

Asmin