Des de la Fundació Catalunya Voluntària-FCV, ens alegra informar-vos de la publicació del manual de formació Youth4Peace, editat per UNOY, al qual es pot accedir a través d’aquest enllaç.

Són 141 pàgines amb una elaborada selecció d’eines i activitats molt útils a l’hora d’organitzar activitats educatives que busquen la promoció de la pau i la construcció d’una ciutadania activa. Així, el manual permetrà de comprendre conceptes tan complexos com la pau, la violència o el conflicte, i ens ajudarà a desenvolupar competències que no s’ofereixen per part del sistema educatiu i a traçar itineraris formatius personalitzats.

Us animem a explorar el manual per descobrir oportunitats per actuar, tècniques per prevenir i gestionar conflictes i per a comunicar-se millor, per elaborar discursos i narratives no violentes i, en definitiva, per difondre missatges que són importants en la promoció de la pau. El manual reflecteix el valor de la metodologia de l’educació per la pau i de la formació no reglada i mostra la importància de canviar de perspectiva per poder canviar la narrativa i, en a conseqüència d’això, la societat.

L’accés al manual, en anglès, és lliure i gratuït i es recomana especialment a formadors/es, facilitadors/es i educadors/es que vulguin organitzar noves activitats de formació.

El manual té un valor especial per a la FCV perquè inclou coneixements adquirits a la pràctica al llarg de diversos anys per dues persones que han col·laborat i treballat a la FCV: la Romeral Ortiz, autora del manual, i la Meghan Villanueva, editora. Totes dues han tingut un paper important en les iniciatives promogudes per la FCV, entitat membre d’UNOY des de fa més de 10 anys. En associació amb UNOY, la FCV ha organitzat sis formacions, ha publicat el manual ‘Peace Bag for Euro Med Youth‘ i ha col·laborat en la realització del manual ‘Mainstreaming Peace Education in Youth Work‘, publicat per European Intercultural Forum, que també recomanem .

Bona lectura!

Lluc Martí – Clam per la Pau