Del 8 al 15 de març la Fundació Catalunya Voluntària acull a Vilanova i la Geltrú (Barcelona) el curs de formació ‘ECOrasmus’, acció formativa presencial que té lloc en el marc del projecte d’intercanvi de bones pràctiques i d’innovació en matèria de joventut ‘ECOrasmus-Sustainable and Eco-friendly practices in educational youth work’, que, com el seu nom indica té com a objectiu principal crear una guia de pràctiques ecològiques perquè les formacions i accions educatives siguin el màxim d’amigables i responsables amb el medi ambient i amb l’entorn natural on tenen lloc, amb una primera fase de preparació en línia que comença el 6 de febrer.

El curs reunirà a 31 persones, joves activistes, treballadors/es juvenils, educadors/es i gestors/es de projectes residents a Catalunya i als altres 4 països participants: França, Alemanya, Països Baixos i Hongria. 

Al llarg d’una setmana coneixeran en primícia aquesta guia de pràctiques ecològiques, en la qual s’analitzen el conjunt d’ aspectes que cal tenir en compte per no crear un impacte negatiu en el medi, des de la selecció dels espais a la gestió dels residus, passant per l’elecció de proveïdors o el format de l’ activitat.

El grup s’ allotjarà a l’Hotel Cèsar, on tindran lloc les activitats, juntament amb diversos espais a l’aire lliure, en un programa intens i ple de sorpreses. 

Es tracta d’una activitat molt especial protagonitzada per un grup multidisciplinar que podrà compartir bones pràctiques i aprendre sobre la base de l’intercanvi d’experiències i els inputs de l’equip internacional de formadors,  on la logística, l’ hotel i els seus voltants seran, també, protagonistes de l’ activitat.

Durem a terme dinàmiques participatives i en grups reduïts per afavorir l’aprenentatge intercultural, el treball en equip i la creativitat, així com per aprofitar l’experiència acumulada del grup, començant per les 5 entitats promotores: The Tree Party (Països Baixos), Graphistes de l’Ombre (França), Grup Me Out (Hongria), la Fundació Catalunya Voluntària i European Intercultural Forum e.V (Alemanya).

El curs compta amb el suport del programa Erasmus + de la Comissió Europea i de l’Agència nacional alemanya.

Per participar en el curs, els únics requisits són: tenir més de 18 anys, un bon coneixement de l’anglès i un interès genuí en participar en el conjunt d’activitats del programa. 

El curs està dissenyat per a persones que organitzen activitats educatives presencials que són conscients dels desafiaments que existeixen per integrar pràctiques sostenibles i ecològiques en aquestes activitats.

El termini de selecció finalitza el 5 de gener. Ens reservem el dret a fer la selecció abans d’aquesta data, motiu pel qual us animem a completar la fitxa de sol·licitud el més aviat possible en aquest enllaç (en anglès).

A principis de gener ens posarem en contacte amb totes les persones que han omplert la fitxa.

Les persones seleccionades seran destinatàries de la subvenció comunitària i no hauran d’assumir cap cost relacionat amb l’activitat (allotjaments, menjars, materials, etc). 

Per a més informació us animem a consultar la Crida per participants, amb més informació de l’activitat i programa provisional:

ECOrasmus Call for Participants

ECOrasmus INFOPACK

Per a qualsevol qüestió podeu també enviar un email a projectes@catalunyavoluntaria.cat