Una de les alegries de la mobilitat internacional amb l’Associació APROVE (Associació de Suport a Projectes de Voluntariat Europeu) i altres organitzacions és coincidir amb companys i companyes de diferents racons de país, i poder xerrar, contrastar i compartir anècdotes i consells.

És a partir d’aquestes trobades que es crea l’Associació APROVE (Associació de Suport a Projectes de Voluntariat Europeu), amb l’objectiu de tenir una veu comuna a l’hora de parlar amb l’administració pública i fer propostes, sol·licituds, canvis, etc.

L’associació està formada per entitats de tot el país, que treballen amb projectes de voluntariat dins de el marc de l’ara Cos Europeu de Solidaritat. La FCV creu que és important formar part d’APROVE per estar connectada amb aquelles entitats que tenen les mateixes dificultats, les mateixes preguntes i les mateixes ganes de millora.

L’entitat pretén treballar de forma horitzontal, encara que hi ha figures que han dedicat temps i esforç en gestionar la creació, el manteniment i l’organització de la mateixa. D’aquesta manera, s’ha aconseguit crear una xarxa per poder treballar de forma unida i més eficient, i tenir una representació rellevant davant l’administració pública.

APROVE es concentra en tots els aspectes del voluntariat europeu: gestió, finançament, subvencions, desenvolupament i coordinació. Així, es formalitza la relació de totes les companyes que treballem en aquest àmbit, i es crea un espai on compartir recursos, dubtes i sobretot, suport i motivació.