Una experiència molt enriquidora i divertida

El meu nom és Marc Gavaldà, tinc 27 anys i soc de Roquetes (Tortosa). Porto ja més de 4 mesos a Hèlsinki, capital de Finlàndia, treballant en una organització no lucrativa ‘Monaliiku ry’ com a voluntari encarregat de la comunicació. Estaré aquí 12 mesos en el marc del programa European Solidarity Corps.

Després de treballar durant més de 5 anys a Barcelona estava buscant un canvi i gràcies a aquest programa he tingut l’oportunitat de fer una estada a l’estranger, la qual cosa feia temps que volia fer. Està sent una experiència molt enriquidora i divertida. Canviar de país implica moltes coses: nova feina, nova casa, nou cercle social, etc. i, tot i que en algun moment pareixia que em sobrepassava, he tingut assessorament constant i m’han ajudat sempre que ho he necessitat ja sigui l’organització d’enviament o la d’acollida.

Ara que ja porto uns quants mesos estic disfrutant molt més cada dia. A la feina em sento amb més confiança, amb les altres voluntàries fem plans sovint i ja estic més habituat a la forma de ser de la gent d’aquí així com al temps. Aprofitant que el voluntariat són 6 hores al dia, també estic tenint l’oportunitat de començar projectes que feia temps que tenia en ment, com és un podcast setmanal.

Resumint: un voluntariat d’aquest tipus t’ajuda a sortir de la zona de confort i a viure noves aventures. Sense cap mena de dubte una experiència molt recomanable per a tot aquell jovent interessat en un canvi a la seva vida.