Hola!

Som la Lídia i l’Anna i us venim a explicar la nostra experiència en el projecte “Level Up Youth” a Nicolosi, Sicília del 3 a l’11 de maig del 2022.

En aquest seminari coincidim 9 països diferents (Itàlia, Grècia, Espanya, Rep. Txeca, Àustria, Sèrbia, Estònia, Turquia, Xipre).

En aquests nou dies ens van ensenyar conceptes teòrics com co-management i youth dialogue, tot des d’una perspectiva política però mitjançant mètode d’educació no formal molt dinàmic.

Després de conèixer-nos i formar-nos com a col·lectiu, ens vam ajuntar per grups de diferents països, on vam poder descobrir les realitats d’altres regions i debatre-hi, reflexionant i plasmant-ho en un manifest polític que tindria una repercussió a l’hora d’elaborar el nostre pla d’acció i “lobbying” posterior.

A banda de provar l’exquisit gelat sicilià, la sorprenent crema de pistatxo i menjar la millor pizza del món (premiada mundialment a les Vegas 2019), gairebé morir pujant l’Etna (per congelació), paradoxalment hi va haver una erupció recent; finalment, vam poder aconseguir augmentar el nostre activisme polític i poder personal, perquè allò que ha fet aquesta trobada ha estat donar-nos esperança a nivell individual i col·lectiu, valorar el fet d’associar-se com una eina de canvi social real.

I a tu, si no t’agrada alguna cosa, què esperes per canviar-ho?