Croàcia ha suposat per a mi una de les millors experiències de la meva vida. Sempre m’han agradat els voluntariats, he participat en diversos camps de treball, nacionals i internacionals; però abans d’anar-me’n a Croàcia no estava segura de ser capaç de formar part d’una experiència així.

La feina va ser sorprenentment divertida, treballàvem a una drassana, fent tasques per a una associació anomenada Maritima Educare. Jo no havia treballat mai amb fusta, ni amb eines, i va ser tot un procés d’aprenentatge. Em va sorprendre gratament veure com els voluntaris ens ajudàvem els uns als altres, sempre hi havia algú disposat a ensenyar-te com utilitzar un trepant o una serra.

El lloc on estàvem era preciós, vam tenir sort amb el temps i ens vam poder banyar cada dia a la platja després de la feina i reunir-nos tots amb la guitarra i alguna que una altra cervesa. Des del meu balcó tenia tots els matins la sort de contemplar unes vistes immillorables: el sortir del sol rere les muntanyes del Biokovo.

Aquesta experiència m’ha suposat un gran creixement personal, així com l’oportunitat de conèixer la costa Dàlmata i un grup de persones increïbles que ara puc anomenar amics.

Vistes des de la meva habitació a l’albada:

Paula Fernández Schiaffino